— For politiet er det så enkelt, sier politiadvokat Kai Spurkland om Frp`er Jon Helgheims anmeldelse av demonstrasjonen mot Israels angrep på palestinere i Gaza.

Oslo Frp-listetopp Jon Helgheim politianmelder Palestina-demonstrasjon

Flere tusen demonstrerte onsdag foran Stortinget mot israelske angrep på Palestina. Nå reagerer Oslo Frps andrekandidat på stortingslista med å politianmelde demonstrantene. — Vi er pålagt strenge smittevernrestriksjoner alle sammen, sier Jon Helgheim (Frp).

Publisert

— Det meste av arrangementer er avlyst og folk blør, men vi har sett gjentatte ganger at det som ser ut som politisk korrekte temaer, er unntatt, sier Jon Helgheim (Frp) til VG.

— Vi står midt i en pandemi og er pålagt strenge smittevernrestriksjoner alle sammen, som tærer noe voldsomt på, mener Frp-politikeren.

— For politiet er det ikke så enkelt

Helgheim, som står på andreplass på Oslo Frps stortingsliste og er partiets innvandringspolitiske talsperson, mener demonstrasjonen var respektløs overfor dem som har ofret alt for å forholde seg til smittevernreglene.

Jon Helgheim ble vraket av sitt eget fylkesparti Buskerud Frp i stortingsnominasjonen. Så hoppet han over til Oslo Frp og er nå på andreplass ved fylkespartiets stortingsliste i hovedstaden.

Politiet har anslått at mellom 2.000 og 3.000 mennesker deltok i demonstrasjonen. Men demonstrasjonen var lovlig, og Helgheims anmeldelse vil derfor sannsynligvis ikke føre fram, mener politiadvokat Kai Spurkland i Oslo politidistrikt.

— Den vil bli behandlet som en straffesak, men ut ifra det jeg vet om, så er det ikke gjort noe ulovlig. Da blir det ikke noe straffesak ut av det, sier han.

I covid-19-forskriften listes det opp hvilke arrangementer som regnes som ulovlige, men politiske demonstrasjoner er ikke regnet som det.

— For politiet er det så enkelt at det ikke er forbudt. Ikke bare plikter vi til å gi tillatelse da, men også til å tilrettelegge for det, sier han.

Powered by Labrador CMS