Det ventes en større protestaksjon foran Stortinget lørdag formiddag.

Ansatte i utelivet demonstrerer mot regjeringens lønnskompensasjon

Lørdag formiddag samles flere hundre ansatte i bar-, hotell- og restaurantbransjen foran Stortinget i protest mot regjeringens forslag til lønnskompensasjon.

Publisert

Ansatte og eiere i utelivsbransjen står sammen i kravet om at de ikke kan akseptere lønnskutt fordi de nok en gang er rammet av skjerpede koronarestriksjoner for å bremse smittespredning.

– Dette er en demonstrasjon som jeg tok initiativ til for å vise frustrasjon og sinne over behandlingen av vanlige ansatte på barer og i hoteller og hele dette segmentet. For tredje gang på to år må folk som arbeider i denne bransjen, miste en stor del av lønna si, sier restauratør James Stewart-Maxwell.

Krever full lønnsutbetaling

Han venter at over 300 mennesker kan komme på demonstrasjonen. Fredag la regjeringen fram sitt forslag til lønnsstøtteordning for de delene av næringslivet som er berørt av den nye omfattende nedstengningen for å hindre spredningen av omikronvarianten.

Stewart-Maxwell sier kravet til politikerne er at ansatte som nå nektes å utføre jobben sin, som ledd i smittevernarbeidet, må få kompensert tap av lønn fullt ut.

– Ansatte får kuttet lønna med 20 prosent dersom de får kompensasjon, eller 38 prosent dersom de blir permittert, sier han.

– Hvis alle i Norge hadde mistet en så stor del av lønna, hadde det vært opprør i hele landet. Dette handler ikke om hvor mye bedriftene skal få, det handler om hvor mye enkeltmennesker skal miste av lønna si.

Powered by Labrador CMS