– Vi bryter barrierer, slik at det blir enklere for gründere fremover å teste ut løsningene sine, sa byråd Victoria Marie Evensen under åpningen.

Åpnet testanlegg for flytende solkraft ved Honnørbrygga

Byintegrert flytende solkraft betyr at man legger solcellepaneler på vannet og sørger for at det ikke kommer i konflikt med skip eller infrastruktur.

Publisert

– Solcellepaneler i vann produserer mer strøm enn anlegg på land på grunn av god kjøling fra vannet og mer direkte sollys enn for eksempel bygninger, forklarte Per Lindberg, sjef i Sunlit Sea.

Evensen la vekt på at solkraft er en industri i sterk vekst, og Norge har alle forutsetninger for å ta en ledende posisjon.

– Jeg er stolt

– Jeg er stolt over at Oslo havn blir brukt for å teste ut flytende solkraft. Konseptet er både spennende og innovativt. Vår visjon er at Oslo havn blir verdens mest effektive og miljøvennlige bynære havn, sa havnedirektør Ingvar Mathisen i sin tale.

Havnedirektør Ingvar Mathisen og Oslo Havn har åpnet for å bruke havna til testing av flytende solcelleanlegg.

Solcelleanlegget er utviklet av Sunlit Sea, som sammen med Innovasjonsdistrikt Sentrum, OsloMet, Oceanlab, Statkraft, Oslo kommune og Oslo Havn vil dra nytte av dataene som samles inn fra anlegget den kommende måneden.

Powered by Labrador CMS