Heidi Michaela Andersen fikk øye på en u-båt rett innenfor byøyene.
Heidi Michaela Andersen fikk øye på en u-båt rett innenfor byøyene.

Se, en ubåt i Indre Oslofjord

— Jeg observerte ubåt i Oslofjorden i dag, i innseilingen til byen. — Vi ble oppspilte av å se en ubåt på en tur i fjorden, forteller Heidi.

Publisert

Ubåten er tysk og var på besøk sammen med fregatten Sachsen-Anhalt, forsyningsfartøyet Main, etterretningsfartøyet Oste og ubåten U32. Fartøyene blir liggende ved Vippetangen over helgen.

Bakgrunnen for besøket er de norske anskaffelsene av fire tyske ubåter.

Ubåten ligger godt til rette ved Vippetangen.
Ubåten ligger godt til rette ved Vippetangen.

Tett samarbeid

— Det norske og det tyske ubåtvåpenet har gjennom mange år hatt et tett og godt samarbeid. Anskaffelsen av en felles ubåtklasse styrker dette samarbeidet på flere områder og legger til rette for god trening og utveksling av kunnskap med en viktig alliert, sier sjef for Sjøforsvaret kontreadmiral Rune Andersen.

Hundre års ubåterfaring fra havområdene rundt Norge, kombinert med tysk erfaring og teknologi utviklet for å holde seg skjult i de grunne farvannene rundt Østersjøen, sikrer at vi får noen av verdens mest avanserte ubåter som vil tilføre ny og forbedret operativ evne til begge land, oppgir Andersen i pressemeldingen fra Forsvaret.

Tyske krigsskip ved havna i Oslo.
Tyske krigsskip ved havna i Oslo.

Tilstedeværelse i Østersjøen

De tyske fartøyene kommer til Oslo etter endt oppdrag i Østersjøen. De siste ukene har fartøyene fulgt med på russisk aktivitet i forbindelse med den russiske storøvelsen Zapad.

Powered by Labrador CMS