Idrottslaget BUL har lagt seg i selen for å få til et gateløp med smittevern. Bildet er fra Sentrumsløpet i 2018. Ørn E. Borgen / NTB
Idrottslaget BUL har lagt seg i selen for å få til et gateløp med smittevern. Bildet er fra Sentrumsløpet i 2018. Ørn E. Borgen / NTB

Slik håndterer Sentrumsløpet smittevernet for gateløperne

Det er 1 1/2 år siden BUL arrangerte gateløp sist, og gleden over å kunne invitere til løpsfest igjen, er stor hos arrangøren. De har satt inn en rekke endringer og tiltak som skal hindre smittespredning.

Publisert

Hvis man ikke hadde grønt sertifikat, måtte de tidligst ha tatt koronatest 24 timer før løpsstart.

Arrangementsansvarlig Simen Wifstad i Idrottslaget BUL forteller til VårtOslo at alle som skal fem og ti kilometer må vise grønt koronapass når de henter startnummer til lørdagens Sentrumsløpet. De uten grønt koronapass, måtte tidligst ha tatt koronatest 24 timer før løpsstart.

Et annet viktig tiltak i årets versjon av gateløpet er at målområdet og startområdet er adskilt. Tidligere har startende og løpere som er ferdigløpt oppholdt seg i samme område. I år sluses løpere som kommer i mål sørover til Rosenkrantzgate, mens området hvor puljene venter på start er plassert i Karl Johan utenfor Universitetsplassen, med sluser bortover Universitetsgaten.

Pause mellom puljene

Nytt av året er også en 15 minutters pause mellom utslipp av hver tidspulje, slik at løperne ikke skal blande seg for mye dersom noen løper saktere eller raskere enn puljetiden. Hver pulje er regnet og registrert som en kohort.

Ved målgang står det vakter med sperrebånd og hindrer målområdet i å bli overfylt. Løpere som kommer i mål blir holdt igjen dersom målområdet er for fullt av slitne, svette løpere.

— Vi har fått gode tilbakemeldinger fra kommune og helsemyndigheter på tilretteleggingene, og er veldig glad for å få arrangert gateløp igjen. Vi håper vi er tilbake til normale tilstander for gateløp framover, sier arrangementsansvarlig Wifstad.

Sperrete gater helt til 20.00

Gatestrekkene som er omfattet av løypekartet blir sperret fra 11.00 til cirka 20.00 lørdag kveld.

Løypa går fra Karl Johans Gate gjennom Slottsparken til Henrik Ibsens gate, videre i Parkveien, Colbjørnsens gate, Gyldenløves gate, Kirkeveien, Middelthuns gate, gjennom deler av Frognerparken til Nobels gate, opp Bygdøy allé til Henrik Ibsens gate og Løkkeveien bort til Rådhusplassen, opp Rådhusgata til Kongens gate og så bortover Akershusstranda til Grev Wedels plass, så Dronningens gate, Prinsens gate og Kongens gate før oppløpet i Karl Johans gate.

Egen side om Ruters omlegginger

Ruter har en egen side som forteller om avvik grunnet Sentrumsløpet. Mosjonsløpet ble arrangert første gang i 1981.

Sentrumsløpet har begrenset antall mulige påmeldte i år og det er satt en grense på 500 løpere i hver pulje. Løpet tar likevel mye lengre tid enn normalt. Sist Sentrumsløpet ble arrangert holdt det på fra 16.00 til cirka 19.00. I år pågår arrangementet fra cirka 12.00 til cirka 18.00.

Powered by Labrador CMS