Trine J. Meza gleder seg til å ta fatt på oppgaven som rektor på Høyskolen Kristiania neste år.

Trine J. Meza er ny rektor ved Høyskolen Kristiania

Professor Trine J. Meza ansettes som ny rektor for Høyskolen Kristiania, med tiltredelse 1. august 2022. Meza kommer fra stillingen som prorektor for forskning og kunstnerisk utviklingsarbeid ved Høyskolen Kristiania.

Publisert

Høyskolens eget innstillingsutvalg ansatte Trine J. Meza i stillingen 9. desember. Styreleder ved Høyskolen Kristiania og leder av innstillingsutvalget, Peter Wesenberg, er svært fornøyd med nyansettelsen.

– Først vil jeg gratulere professor Trine J. Meza med stillingen som rektor ved Høyskolen Kristiania. Den viktigste jobben for Meza blir å bidra til å realisere høyskolens ambisjon om å bli et arbeidslivsuniversitet. Med bakgrunn som forsker, og med sin erfaring som instituttleder, prorektor for forskning og kunstnerisk utviklingsarbeid, og senest også fungerende dekan for School of Doctoral Studies, vet hun godt hva som kreves for å realisere denne ambisjonen.

Skilte seg ut

Wesenberg forteller at det har vært en grundig og omfattende ansettelsesprosess i samarbeid med rekrutteringsbyrået Visindi. Byrået har bistått innstillingsutvalget til høyskolen i prosessen. Det har vært flere svært gode kandidater, men Meza skilte seg ut med hennes unike erfaring og kompetanse.

– Meza er handlekraftig og samarbeidsorientert, og jeg er helt sikker på at hun vil bidra sterkt til at den videre utviklingen av høyskolen skjer med studentenes læring i fokus og med en sterk vektlegging av det praksisnære, sier Wesenberg videre.

Drivkraften bak

Meza tiltrer stillingen som rektor fra 1. august 2022, og ser spesielt frem til å lede høyskolen mot en universitetsakkreditering.

– Jeg ser på det som en stor tillitserklæring at styret ved Høyskolen Kristiania har gitt meg denne muligheten. Min drivkraft er at vi sammen skal få til det store prosjektet vi har satt oss fore - making history together!

Hun har vært prosjekteier for, og deltaker i, flere store prosjekter med betydning for universitetsambisjonen.

– Alle disse prosjektene er viktige byggesteiner på veien til universitetsakkreditering. Fra da jeg startet ved høyskolen, har vi hatt en rivende utvikling og som det har vært en glede å være med på. Nå ser jeg frem til å kunne lede den videre utviklingen sammen med alle de flinke folka som jobber på høyskolen i samspill med studentene og arbeids- og næringsliv, sier Meza.

Powered by Labrador CMS