Kjell Elvis heter egentlig Kjell Henning Bjørnestad. Han har de siste tiårene gjort seg kjent som Elvis-imitator. Nå forsøker han å sette verdensrekord i å synge Elvis kontinuerlig i over to døgn i strekk.

Kjell Elvis nærmer seg verdensrekorden i Elvis-synging

52 år gamle Kjell Elvis har kontinuerlig sunget Elvis-sanger på Scotsman siden torsdag morgen. Noen timer over midnatt kan han sette ny verdensrekord.

Publisert

– Han er litt dårligere form nå enn det han vanligvis er på en fredagskveld. Men han kommer seg nok, sier Kjell Elvis' manager Helge Johansen til NTB fredag kveld.

Ved 19-tiden hadde Kjell Elvis sunget i over 35 timer i strekk i tredje etasje på sportsbaren The Scotsman i sentrum.

– Når han er gjennom hele katalogen, snur han bare bunken og begynner på nytt igjen. Favoritten hans er «An American Trilogy». Jeg har hørt «Teddy Bear» gått igjen en del ganger også, sier manageren.

Verdensrekordforsøket startet torsdag klokken 8. Noen timer senere tok han en liten oppvisning midt på Karl Johans gate – til stor begeistring for de oppmøtte.

– Bekymret for stemmen

Rekordforsøket strømmes direkte på nett. Kjell Elvis' stemme er fredag kveld noe hes, den brister iblant og bærer tydelig preg av å ha sunget i 35 timer.

– Stemmen er det eneste jeg er bekymret for. Det står ikke på viljen, det mentale er på plass. Men vi har en ernæringsekspert her som gir han mye varmt vann med sitron og honning, sier Johansen.

Kjell Elvis veksler mellom å synge sittende og mens han spaserer rolig fram og tilbake foran scenen. Iblant vrikker han på hoftene.

– Blir han ikke fryktelig lei av Elvis-sangene nå?

– Han sa faktisk i sted at han var lei. Og det er første gang jeg har hørt han si, ler manageren.

52-åringen har rigget seg til i tredje etasje på sportsbaren Scotsman i Oslo. Når han har sunget seg gjennom hele katalogen, snur han bare bunken og begynner på nytt, forteller manageren til NTB.

50 timer og 50 minutter

Målet til Kjell Elvis er å synge i 50 timer og 50 minutter, noe som betyr at han skal fortsette å synge fram til lørdag formiddag.

Den nåværende verdensrekorden i Elvis-synging er på 43 timer, 11 minutter og 11 sekunder. Rekorden har stått i 16 år, og ble satt av tyske Thomas «Curtis» Gäthje.

Etter reglene kan Kjell Elvis kun ta fem minutters pause per time. Disse pausene kan han også spare opp dersom han ønsker. Ifølge manageren har artisten tatt et par ti minutter lange «powernaps». Han har også barbert seg mens han sang, sier manageren.

I tillegg til å være Elvis-entusiast er Kjell Elvis også ambassadør for den ideelle stiftelsen Hvite Lilje. Det ambisiøse verdensrekordforsøket har også som mål å samle inn penger til å bygge nytt sykehus for flyktninger i Myanmar.

PS: Denne saken har du fått lese gratis. Vi håper at du syntes den var bra. Vi lever av og for oslofolk. Tegn et abonnement, slik at vi kan fortsette å lage god journalistikk som engasjerer og rører deg, der du lever. Til deg som allerede abonnerer, tusen takk.

Powered by Labrador CMS