På et rom i det ruvende hotellet i sentrum ble den store pengesummen funnet.

Politiet fant 17 millioner kroner på hotellrom på Oslo Plaza

I slutten av mars slo Kripos til mot et hotellrom på Oslo Plaza, fant 17 millioner kroner og pågrep en fransk statsborger. Senere er flere andre pågrepet og fengslet etter hemmelig etterforskning.

Publisert

Siden razziaen på Oslo Plaza, eller Radisson Blu Plaza Hotell som det formelt heter, har politiet i all hemmelighet etterforsket saken, skriver VG , som først omtalte beslaget av 17 millioner kroner. NTB får bekreftet denne opplysningen fra egne kilder.

Det var 26. mars i år at Kripos slo til mot et av rommene på det 117 meter høye hotellet i sentrum. 

I varetekt

På rommet til en da 41 år gammel fransk mann, gjorde politifolkene den uvanlig store fangsten av kontanter. 

Franskmannen ble varetektsfengslet dagen etter og sitter fortsatt i varetekt, siktet for grovt heleri.

Franskmannen har advokat Øystein Storrvik som forsvarer.

– Han erkjenner de faktiske forhold, men inntil pengenes opprinnelse er avklart, har vi tatt forbehold når det gjelder spørsmålet om straffskyld, sier forsvareren.

Tidligere pokerspiller

Blant de som senere er pågrepet i saken, er det to forretningsmenn i 40-årene. En av dem skal være en tidligere pokerspiller, skriver VG.

– Vi kan bekrefte at Kripos i en tid har etterforsket en sak som dreier seg om hvitvasking av penger, og flere personer er pågrepet og sitter varetektsfengslet. Av hensyn til den videre etterforskningen ønsker vi ikke å si noe mer på det nåværende tidspunkt, opplyser politiadvokat i Kripos, Håvar Undeland, i en melding til NTB.

Powered by Labrador CMS