To personer skal ha lokket mann til Storgata ved å utgi seg for å være ung jente

To personer skal utgitt seg for å være en ung jente på sosiale medier, og lurt en mann i 30-årene til Storgata. Der skal de ha videofilmet og utført vold mot mannen.

Publisert

Politiet rykket torsdag kveld ut etter melding om kroppskrenkelse i Storgata, da to maskerte menn plaget en annen mann ved videofilming og noe fysisk vold.

– Vi har undersøkt saken og foranledningen fremstår som at de to maskerte har lokket mannen til stedet ved å utgi seg for å være en ung jente på sosiale medier, skriver politiet på X.

Oppretter flere straffesaker

Politiet informerer om at de oppretter flere straffesaker, blant annet en på kroppskrenkelse hvor de to maskerte er mistenkte og mannen er fornærmet. 

– Vi oppretter også straffesak på grooming hvor mannen som ble plaget av de maskerte er å anse som mistenkt.

De to maskerte mennene er i slutten av tenårene, mens den tredje mannen er i 30-årene.

I en oppdatering til pressen informerer politiet om at ingen er pågrepet, men at alle tre involverte er avhørt og at det opprettes flere straffesaker.

Med «grooming» menes en straffbar handling som går ut på at en voksen person avtaler et møte med et barn i den hensikt å begå et seksuelt overgrep. Grooming er straffbart med en strafferamme på inntil 1 års fengsel.

Powered by Labrador CMS