Flere hundre demonstrerte mot frifinnelsen av overgrepsdømte Gaute Drevdal.

En rekke kvinneorganisasjoner demonstrerte mot Drevdal-dommen

Flere hundre sinte personer møtte fredag opp foran Stortinget og krevde rettssikkerhet for overgrepsutsatte og mot dommen mot Gaute Drevdal.

Publisert

Demonstrantene møtte opp for å ta avstand fra dommen mot kulturprofilen Gaute Drevdal.

Drevdal ble i forrige uke frikjent av Borgarting lagmannsrett for åtte av ni voldtekter han var tiltalt for. Han ble dømt til ett års fengsel for ett tilfelle av voldtekt.

Mange av deltakerne krevde en samtykkelov.

Krever nye regler

Onsdag varslet flere organisasjoner, blant annet kvinnegruppa Ottar, at de fredag ville holde en markering i Oslo mot frifinnelsen. Organisasjonene ønsker en samtykkelov og en full gjennomgang av rettssystemet og påtalemyndigheten.

Drevdals forsvarer, Victoria Holmen, har overfor NTB sagt at frifinnelsene av Drevdal ikke er avhengig av rettsordning eller lovtekst.

Gaute Drevdals forsvarer, Victoria Holmen, sier andre lover ikke ville gjort noen forskjell i dommen mot Drevdal.

Utsatt for hærverk

– Frifinnelsen er avgjort av beviskravet. En samtykkelov, som demonstrantene ønsker seg, vil stille like høye krav til bevis som dagens voldtektsbestemmelse, sa hun onsdag.

Tidligere fredag ble Borgarting lagmannsrett i Oslo utsatt for hærverk. Hærverket er knyttet til dommen mot Gaute Drevdal, sier kvinneaktivister til VårtOslo.

Powered by Labrador CMS