— Når du går inn i dyrebutikkene og ser bur til mange tusen kroner, blir du sjokkert. Jeg skjønner ikke hvordan de kan holde prisene så høye, sier Mimmi Altun. Nå gjør hun noe med det.
— Når du går inn i dyrebutikkene og ser bur til mange tusen kroner, blir du sjokkert. Jeg skjønner ikke hvordan de kan holde prisene så høye, sier Mimmi Altun. Nå gjør hun noe med det.

Mimmi åpner byens første bruktbutikk for husdyr på Galgeberg

— Helt siden jeg var barn har jeg vært en hund etter bruktbutikker og bruktmarkeder, sier Mimmi Altun. Snart er Dyrenes Second Hand en realitet. Mimmi gleder seg til å ønske to- og firbeinte velkommen.

Publisert

I det lille lokalet i en stor hjørnegård på Galgenberg i Gamle Oslo, har det i alle år ligget en bruktbutikk. Nå skal lokalet deles opp og inn kommer Mimmi Altun med sitt konsept. Hun har heiarop fra den lokale nabolagsinkubatoren Tøyen Unlimited i ryggen, og har fått masse god respons når hun har snakket med kjente og ukjente om ideen.

Dessuten har hun en kjellerbod full av donert hunde- og dyreutstyr.

Provosert over prisene

— Jeg kom på ideen for et par år siden, og har alltid syntes det har vært så rart at det ikke har vært en sånn butikk i Oslo før, sier Mimmi, som nesten regnet med at noen ville snappe ideen før henne.

En dag hun gikk forbi det stengte butikklokalet, tok kontakt med firmaet som leier der og så begynte tennisballen å rulle. Det endte med en avtale om å dele lokalet i tre måneder og så ta en fot, eller en pote, i bakken.

Vil lage et møtested

Grunnene til at Mimmi vil åpne butikken, er mange. Hun har selv har hun en mops på seks år, og har erfart hvor dyrt det er å ha hund.

— Når du går inn i dyrebutikkene og ser bur til mange tusen kroner, blir du sjokkert. Jeg skjønner ikke hvordan de kan holde prisene så høye, sier hun.

Mimmi ønsker også å lage et møtested for dyreeiere, et sted de kan ta med seg kjæledyrene sine, slenge seg ned i en stol og skravle om sine to- eller firbeinte venner.

— Jeg vet at jeg får kunder som det er hyggelig å prate med. Folk som tar vare på dyrene sine og vil det beste for dem, er ofte bra mennesker, sier Mimmi, som vil gi dem en mulighet til å spare noen hundrelapper.

Samarbeid med Fod-gården

Overskuddet fra driften av Dyrenes Second Hand skal gå til organisasjoner som omplasserer dyr.

— Jeg har allerede samarbeiet litt med Fod-gården i Enebakk. Det håper jeg skal fortsette, sier hun.

Om et par uker åpner Mimmi Altun døren bak seg og ønsker velkommen til Dyrenes Second Hand.
Om et par uker åpner Mimmi Altun døren bak seg og ønsker velkommen til Dyrenes Second Hand.

Hun mangler ikke varer, og har sluttet å ta imot donasjoner fordi hun ikke har mer plass i kjellerboden sin. Noen givere er mer inspirerende enn andre.

— En mann som hadde sett nettsiden min, ville donere utstyr og vi møttes i Vålerengaparken. Hunden hans hadde nettopp gått bort, og han ga meg alt utstyret den hadde hatt. Han hadde et veldig nært forhold til hunden sin, og følte at det var meningsfylt å gi utstyret videre. Jeg tror han fant en slags trøst i det, forteller Mimmi.

Åpner snart

Hun mener det er viktig å prøve å gi dyreutstyr et så langt liv som mulig.

— Til syvende og sist er dette til beste for dyrene, som jo ikke kan si noe.

Mimmi håper å kunne åpne dørene om et par uker, og kan ikke få skrytt nok av all støtten hun har fått av venner og naboer som har hørt om ideen. Selv bor hun på Vålerenga.

Dyrenes Second Hand ligger i krysset Kjøberggata og Åkebergveien.

Powered by Labrador CMS