Pride-flagg er festet i en mast etter det i natt ble avfyrt flere skudd i 1.15-tiden på utsiden av London pub i sentrum av Oslo, der flere ble skadd og to drept. Foto: Terje Pedersen / NTB
Pride-flagg er festet i en mast etter det i natt ble avfyrt flere skudd i 1.15-tiden på utsiden av London pub i sentrum av Oslo, der flere ble skadd og to drept. Foto: Terje Pedersen / NTB

Pride-paraden, Pride park og andre arrangementer avlyses etter anbefaling fra politiet

— Oslo Pride anmoder derfor alle som har planlagt å delta på eller se parade om å ikke møte. Alle arrangementer i tilknytning Oslo Pride avlyses, melder Oslo Pride.

Publisert

Etter råd og tydelig anbefaling fra politiet avlyses Pride-paraden, Pride park og andre arrangementer i forbindelse med Oslo Pride.

Det skriver Oslo Pride i en pressemelding til NTB:

— Oslo Pride anmoder derfor alle som har planlagt å delta på eller se parade om å ikke møte. Alle arrangementer i tilknytning Oslo Pride avlyses.

— Nå skal vi følge politiets anbefalinger og ta vare på hverandre. Varme tanker og kjærlighet går til pårørende, skadde og andre berørte. Vi skal snart være stolte og synlige igjen, men akkurat i dag skal vi holde og dele pridemarkeringene hjemmefra, sier Inger Kristin Haugsevje, leder i Oslo Pride og Inge Alexander Gjestvang, leder i FRI – Foreningen for kjønns- og seksualitetsmangfold.

Oslo Pride opplyser at de har tett kommunikasjon med politiet og følger situasjonen, og at de vil informere løpende etter at natt til lørdag ble avfyrt flere skudd i 01.15-tiden på utsiden av det skeive utestedet London pub i sentrum . To mennesker ble drept og minst 19 er skadd. Tre mennesker er alvorlig skadd.

Lørdag skulle skeive første gang på to år gå i fest og protest under årets Pride-parade i Oslo. Hovedstadens gater skulle igjen fylles med festglade folk, regnbueflagg og fargerike flåter i et heidundrende paradetog.

På forhånd har årets feiring vært spådd å bli tidenes største, 50 år etter at homofili ble avkriminalisert i Norge.

Powered by Labrador CMS