Olav Thon Gruppen trekker omtrent 10,5 prosent av tipsen til arbeidsgiveravgift og 5 prosent til administrasjon. I tillegg trekker hotellene fra skatt, pensjon og feriepenger.

Hotellansatte ved Bristol tar kravet om tips til lagmannsretten

De ansatte på Hotel Bristol fastholder sitt krav om å få beholde all tips – uten at arbeidsgiver skal kunne trekke arbeidsgiveravgift og kostnader.

Publisert

Derfor anker de hotellansattes fagforbund, Fellesforbundet, dommen fra Oslo tingrett til lagmannsretten, skriver Klassekampen.

Tingretten kom i juni til at arbeidsgiverne var i sin fulle rett til å trekke arbeidsgiveravgift og administrasjonskostnader, som følge av at de i 2019 fikk ansvar for å rapportere inn og trekke forskuddsskatt av pengene de ansatte fikk i tips av kundene.

Krever hele beløpet

Ni Fellesforbundet-medlemmer ved Hotel Bristol i Oslo og fjorten Parat-medlemmer fra Oslo Plaza Hotel gikk sammen med fagforbundene sine til sak med krav om at hotellene slutter å trekke arbeidsgiveravgift og administrasjonskostnader fra tipsen.

Olav Thon Gruppen, som Hotel Bristol er en del av, trekker omtrent 10,5 prosent av tipsen til arbeidsgiveravgift og 5 prosent til administrasjon. I tillegg trekker hotellene fra skatt, pensjon og feriepenger.

Heltidstilsatte servitører på Hotel Bristol dro i 2019 inn rundt 75.000 kroner i tips, ifølge tingrettens dom. Fratrekket til arbeidsgiveravgift og administrasjon utgjør dermed 11.600 kroner i året, ifølge FriFagbevegelse.

Powered by Labrador CMS