MDG vil ikke ta stilling til arrestasjonen av Trygve Tømmerås under en demonstrasjon arrangert av Extinction Rebellion fredag. Her fra en tidligere Extinction Rebellion-demonstrasjon.

MDG er ulne etter at stortingskandidat ble arrestert under en demonstrasjon med gruppa Extinction Rebellion

— Tømmerås oppførte seg fullstendig etter boka, og vi tror at ettertida vil ha større respekt for Tømmerås enn for Erna Solbergs og andre politikeres unnasluntring i klimapolitikken.

Publisert

Det sier partitopp Rasmus Hansson til Dagbladet. Han verken fordømmer eller støtter hendelsen.

Trygve Tømmerås var med på en klimademonstrasjon sammen med aktivister fra gruppa Extinction Rebellion i krysset Hausmanns gate/Torggata i Oslo fredag kveld. Rundt ti personer lenket seg fast til hverandre og til en lastebil, slik at trafikken ble hindret. Etter at ingen av aksjonistene etterkom politiets pålegg om å forlate stedet, ble i alt 58 personer innbrakt, opplyser Oslo politidistrikt til avisa.

Trygve Tømmerås ble arrestert da han var med på en klimademonstrasjon sammen med aktivister fra gruppa Extinction Rebellion i Oslo sentrum fredag kveld.

— Hans personlige valg

Politiet holdt sent fredag kveld fortsatt på med å frigjøre demonstrantene fra lenkene og innretningene de hadde brukt for å låse seg fast i hverandre og til lastebilen.

— Det er hans personlige valg. Som parti verken fordømmer eller støtter vi sivil ulydighet. Men jeg mener at sivil ulydighet er et verktøy i den demokratiske verktøykassa, som kan brukes i helt spesielt viktige tilfeller. Da stiller det ekstra store krav til de personene som benytter seg av det, men dette er en demokratisk sikkerhetsventil, sier Hansson om Tømmerås' deltakelse i aksjonen.

Extinction Rebellion har hele uka gjennomført klimaaksjoner i hovedstaden, noe som har ført til en rekke pågripelser og bøter.

Powered by Labrador CMS