— Det er en viktig anerkjennelse for oss å bli nominert til denne prisen, sier daglig leder ved Nordisk bibelmuseum, Rune Arnhoff.
— Det er en viktig anerkjennelse for oss å bli nominert til denne prisen, sier daglig leder ved Nordisk bibelmuseum, Rune Arnhoff.

Nordisk bibelmuseum konkurrerer med Frammuseet om å bli det beste europeiske museet

— Det store arbeidet vi har lagt inn i museet blir nå lagt merke til utenfor Norges grenser, sier daglig leder Rune Arnhoff om nominasjonen fra European Museum Forum.

Publisert

European Museum Forum (EMYA) har delt ut den ærverdige prisen til europeiske museer siden 1977. De nominerte er museer som utpeker seg innen innovasjon og kvalitet.

Nordisk Bibelmuseum er et av 60 nominerte museer i år. Prisutdelingen foregår i Estland 7. mai.

— Det er en viktig anerkjennelse for oss å bli nominert til denne prisen, sier daglig leder Rune Arnhoff i en pressemelding fra museet.

Han er glad for at arbeidet museet har lagt inn i museet nå vil bli lagt merke til utenfor Norges grenser.

Tre nominerte fra Norge

I tillegg til Nordisk Bibelmuseum er Universitetsmuseet i Bergen og Frammuseet de eneste nominerte fra Norge i år.

— Vi er veldig stolt over å være et av tre norske museer som er nominert av European Museum Forum. Det siste året har vi hatt fokus på digitalisering og tilgjengeliggjøring av museet, legger Arnhoff til.

Innovasjon og kvalitet

Han sier at Nordisk Bibelmuseum har måtte tenke utenfor boksen for å kunne tilgjengeliggjøre museet i de ekstraordinære tidene forårsaket av koronapandemien.

— Vi startet raskt med utviklingen av alternative metoder for å holde museet i gang. Blant annet økte vi tilstedeværelsen vår på sosiale medier og arrangerte en rekke webinarer. Fremover vil vi fortsette å jobbe med løsninger som gir våre besøkende muligheten til å bli kjent med museet uansett hvor de bor i verden, sier Arnhoff.

Powered by Labrador CMS