Fungerende assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad forstår de som ønsket å demonstrere, men også de som syntes dette var uheldig.
Fungerende assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad forstår de som ønsket å demonstrere, men også de som syntes dette var uheldig.

Helsedirektør Nakstad: Ikke nødvendig med karantene etter demonstrasjonsdeltakelse

Obos-ansatte som deltok i demonstrasjonen mot rasisme, må holde seg hjemme. Men assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad mener det ikke er nødvendig.

Publisert

Fredag samlet flere tusen demonstranter seg i Oslo for å vise motstand mot rasisme og politivold etter George Floyds dødsfall. I Stavanger settes helsearbeidere i karantene etter at i overkant av tusen personer demonstrerte.

Nakstad sier til NRK mandag morgen at han mener det ikke er nødvendig med karantene for folk som deltok. Karantenereglene i Norge er knyttet opp til nærkontakt med noen som har testet positivt, og da må man i karantene i ti dager.

– Men her er det snakk om mange mennesker som kanskje har hatt en lavere risiko enn det. Vi vet jo ikke om det har vært syke til stede eller hvor mange det har vært, sier Espen Nakstad.

Forståelig demonstrasjon

Han oppfordrer folk til å følge med på symptomer, holde seg hjemme hvis man blir syk og teste seg hvis man får luftveissymptomer.

Nakstad mener det er forståelig at folk demonstrerer, men at det også er smittevernmessig uheldig.

Uheldig signal

I tillegg mener han at signaleffekten til de andre som innretter seg etter reglene, er uheldig. Mange har for eksempel ikke deltatt i begravelser, unngår nærkontakt med eldre personer eller utsetter bryllup som følge av koronareglene.

– De føler kanskje at de ofrer mye og anstrenger seg, mens andre ikke forholder seg til de samme rådene og reglene, sier Nakstad.

PS: Denne saken har du fått lese gratis. Vi håper at du syntes den var bra. Vi lever av og for oslofolk. Tegn et abonnement, slik at vi kan fortsette å lage god journalistikk som engasjerer og rører deg, der du lever. Til deg som allerede abonnerer, tusen takk.

Powered by Labrador CMS