— Dette er hatets apostler, som kun er her for å skape splittelse mellom folk i en tid hvor mange sliter og vi trenger å stå samlet, og vi vil vi ikke ha dem i byen vår, skriver byrådslederen.

Raymond roser politiets innsats mot nynazistene

Søndag morgen skriver byrådsleder Raymond Johansen (Ap) i et facebookinnlegg på egen profil at politiet fortjener ros for sin innsats for å ha holdt oslofolk trygge under lørdagens opptøyer.

Publisert

Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) tok søndag morgen til Facebook for å dele sine tanker i kjølvannet av lørdagens demonstrasjon fra Den Nordiske Motstandsbevegelsen.

— Nynazister marsjerte i går gjennom gatene i byen vår. De er ikke velkomne i Oslo. Oslo er og skal være en åpen, antirasistisk og inkluderende by, innleder byrådslederen facebookinnlegget.

Ikke ønsket i Oslo

Johansen påpeker videre at høyreekstremistene fra Den Nordiske Motstandsbevegelsen var maskerte og hadde ikke tillatelse. De nektet å høre på beskjeder fra politiet, og gikk fysisk til angrep på dem.

— 35 ble pågrepet. Politiet skal ha ros for sin innsats for å holde oslofolk trygge i går. Dette er hatets apostler, som kun er her for å skape splittelse mellom folk i en tid hvor mange sliter og vi trenger å stå samlet, og vi vil vi ikke ha dem i byen vår, skriver Johansen, før han avslutter:

— Folk har ytringsfrihet og forsamlingsfrihet, men jeg bruker nå min ytringsfrihet til å si hvor lite velkommen disse nynazistiske elementene er. Jeg håper dere gjør det samme. For Oslo.

Powered by Labrador CMS