Her trasker reven rundt midt på Nationaltheatret
– Den var rimelig tam, sier Jannike Thomassen om reven hun møtte på Nationaltheatret torsdag kveld.

Her trasker reven rundt ved Nationaltheatret

– Det har kanskje vært en viss økning i henvendelser om rev i sentrum, særlig under og etter pandemien, sier bymiljøetaten om by-revene. 

Publisert

Torsdag kveld kunne Jannike Thomassen se reven traske rundt midt på Nationaltheatret. Og den virket langt fra sjy og menneskeredd. 

– Hadde jeg hatt et bånd kunne jeg ha tatt ham med meg. Den var rimelig tam, sier Thomassen til VårtOslo. 

Flere henvendelser

Det har ikke vært mangel på rev-observasjoner i Oslo de siste årene. Stadig flere har møter med den firbente luringen, både midt i sentrum og i marka, og VårtOslo får tidvis tilsendt bilder og videoer av tilsynelatende tamme by-rever. 

I sommer tok VårtOslo kontakt med bymiljøetaten angående rever i sentrum av Oslo.  Avdelingsdirektør for miljø, Terje Laskemoen, sier det har vært en økning i henvendelser fra publikum. 

– Vi har ingen gode holdepunkter for å hevde at det er mer rev i sentrum enn tidligere. Men det har kanskje vært en viss økning i henvendelser om rev i sentrum, særlig under og etter pandemien.

– Svært uheldig

Man kan heller ikke hevde at by-reven har blitt mer tam med årene, sier avdelingsdirektøren videre. 

Bymiljøetatens avdelingsdirektør for miljø, Terje Laskemoen.

– Revene som lever i sentrum er selvsagt noe mer vant til mennesker sammenlignet med rev i marka. Men så lenge folk følger oppfordringene våre, og unngår å mate, skal de ikke bli tamme.

Laskemoen påpeker viktigheten ved å ikke mate revene, da de fint klarer å finne mat selv. 

– Det vil være svært uheldig dersom de vennes til å få mat fra forbipasserende. Har man hund er det også fint å holde litt ekstra avstand da det er naturlig at reven vil forsvare ungene.

Powered by Labrador CMS