Oslo 20240625. Espen Aleksander Evjenth (i midten) som er leder for Støttegruppa 25. juni under minnemarkeringen for terrorangrepet 25. juni 2022 i Oslo tirsdag. Foto: Geir Olsen / NTB
Espen Aleksander Evjenth (i midten med krans) som er leder for Støttegruppa 25. juni under tirsdagens minnemarkering for terrorangrepet i 2022.

Markerte at det er to år siden terrorskytingen mot Per på hjørnet og London pub

– Terrorens mål er å splitte oss og spre frykt i befolkningen, uttalte Støttegruppa for 25. juni da det ble holdt minnestund for ofrene etter terrorskytingen ved C.J. Hambros plass og Rosenkrantz gate i 2022.

Publisert

Markeringen startet utenfor Stortinget tirsdag før de oppmøtte gikk nedover Rosenkrantz gate for blomsternedleggelse utenfor utestedet Per på Hjørnet

Her fortsatte programmet med appeller og musikalske innslag utover kvelden.

– Samlet mot hat og ekstremisme

Programmet ble ledet av Marianne Gulli, styreleder i FRI Oslo og Viken, og Dan Bjørke, leder i Oslo Pride.

Kultur- og likestillingsminister Lubna Jaffery (Ap), samt ordfører i Oslo, Anne Lindboe (H) var blant de som holdt appeller.

– Terrorens mål er å splitte oss og spre frykt i befolkningen. Vi tror at motgiften finnes i fellesskapet, skrev Støttegruppa 25. juni i forkant av markeringen.

– Derfor vil vi invitere deg til å markere dagen sammen med oss for å minnes de vi mistet, vise at vi står samlet mot hat og ekstremisme og til å feire livet og kjærligheten, het det i oppropet.

Dom mot Matapour neste uke

Natt til 25. juni 2022 ble to personer drept og ni andre personer ble skutt da 44 år gamle Zaniar Matapour skjøt mot mennesker ved utestedene Per på Hjørnet og London Pub, som er populære utesteder blant skeive i Oslo.

Matapour er tiltalt for terror etter skytingen, og saken har denne våren blitt behandlet i rundt ni uker i Oslo tingrett. Den ble avsluttet 16. mai. Dommen kommer i neste uke.

Powered by Labrador CMS