Warsame Isse har gjort seg bemerket i det frivillige livet i bydel Sagene. Foto: Privat
Warsame Isse har gjort seg bemerket i det frivillige livet i bydel Sagene. Foto: Privat

– Alle skal ha lik tilgang på fritids- og idrettstilbud uten at penger skal avgjøre, mener ungdomsleder på Sagene

Rett før jul ble Warsame Isse valgt til leder av Bydel Sagene Ungdomsråd. – Nærmiljøet betyr alt for meg. De voksne har tatt så godt vare på meg, og jeg føler at jeg hører til og har en viktig rolle på Sagene og Torshov.

Publisert

Folk som jobber med barn, ungdom og nærmiljø på Sagene og Torshov vet hvem Warsame Isse er. Han kjenner de ansatte, barna og ungdommene og mange foreldre.

Warsame er en ekte nærmiljøentusiast og ildsjel med et ustoppelig engasjement. Han har i flere år vært frivillig leksehjelper på Torshov for barn og unge og jobber flere ganger i uka på Sagene IF som både trener assistent, instruktør og mini-daglig leder.

– Jeg er opptatt av at alle barns stemme i bydelen skal bli hørt. Jeg er opptatt av at det skal være gode lekeplasser og aktiviteter for barn og ungdom. Jeg ønsker også at det skal bli trygt for barn og ungdom å ferdes rundt i nærmiljøene på Sagene og Torshov, sier Warsame.

– Penger skal ikke avgjøre

Før jul ble han valgt som leder av Bydel Sagene Ungdomsråd. Fra før satt han i styret til den frivillige organisasjonen Fellesskap og respekt. De jobber for å utvikle nærmiljøene på Sagene og Torshov i samarbeid med beboerne.

– Jeg ønsker at alle skal ha lik tilgang på fritidstilbud og idrettstilbud uten at det er penger som skal avgjøre. Jeg synes det burde være gratis med alle tilbud for barn, slik at ikke barna må oppleve å bli stemplet som fattige og bære dette med seg. Det ødelegger for både integrering og like muligheter for alle, sier han.

Leder av ungdomsrådet

Det var i fjor våres Warsame Isse ble valgt inn som medlem i bydelens Ungdomsråd.

Ungdomsrådet er et rådgivende organ for bydelsutvalget. Det består av ungdom fra 12 til 18 år som er valgt gjennom skoler, fritidsklubber og organisasjoner.

De uttaler seg i saker som årsbudsjett, bydelsplaner, tiltak og planer i oppvekst- og fritidssektoren, samferdsels- og reguleringssaker, kulturelle og andre tiltak som gjelder barn og unge.

Rådet kan også ta opp saker på eget initiativ og få svar fra politikere og bydelsadministrasjon.

Powered by Labrador CMS