– Det er vondt, og jeg har ikke mye krefter igjen. Jeg har kjørt bil i snart ni timer på leting

Øystein har kjørt rundt på jakt på store deler av Oslo øst, på jakt etter farens hund, Nelly. Faren er fortvilet, hunden er redd og sønnen er sliten.

Publisert

Nelly er en blanding av en fuglehund og en golden retriever. Den holder vanligvis til på Sandaker hos eieren, Øivind. Men da han gikk på tur med hunden i halv to-tida i dag, kom den seg løs fra selen sin. Og forsvant i hundre.

Siden har sønnen, Øystein Bøyding Hansen, vært på leting med bilen sin.

Hunden har løpt Trondheimsveien og helt opp til Skillebekk på Gjelleråsen. Den er observert i Østre Aker vei og på vei gjennom Løren-tunnelen. Sist ble den sett i Akelia på Kalbakken.

Ordentlig skremt

– Hunden er veldig tynn, så den er lett å kjenne igjen. Nå er den ordentlig skremt opp, sier Øystein.

Hunden ble anskaffet fra en oppdretter i Halden for ca to måneder siden. Oppdretteren fikk den tilbake fra den forrige eieren, som sannsynligvis hadde vært stygg med henne, tror Øystein.

Øystein Bøyding Hansen har kjørt rundt med bilen i timesvis på jakt etter farens hund, Nelly.

– Hunden er veldig nervøs og kommer ikke bort til folk, heller ikke til meg når jeg roper på den. Vi har nesten klart å fange henne tre ganger, og sist jeg så henne var den helt utslitt.

Skryter hemningsløst av hjelpen

– Jeg gjør dette for faren min, for han er så fra seg nå. Også politiet er ute og leter, og de har vært både hyggelige og hjelpsomme.

Etter at Øystein postet en etterlysning på Facebook-gruppen Rømlingen, har han en personer kommet med tips og hjelp.

– Det var 20-30 stykker på Rommen og lette etter Nelly. Det er helt fantastisk å oppleve så mange hjelpsomme mennesker. Hemningsløst skryt til både politiet og alle de som har hjulpet til, sier Øystein.

– Nå skulle jeg bare ønske jeg hadde sett hunden. Det er vondt, og jeg har ikke mye krefter igjen nå.

PS: Nelly er nå funnet på Vestli, i god behold.

Powered by Labrador CMS