— Under hele koronapandemien har det vært vanskelig. Men nå på slutten, når samfunnet åpnet opp igjen, var det nesten ingen kunder som kom til oss, forteller butikkeierne Hege, Radwan og Anne-Britt.

Etter nær 84 år er det slutt for fiskebutikken Laksen på Bjølsen: - Vemodig og tungt å stenge

— Ofte kunne vi være timer i butikken før første kunde kom. Dyre innkjøp av fisk og få kunder er en katastrofal kombinasjon, sier eierne av Laksen Fisk og Vilt. Etter nær 84 års drift forsvinner den tradisjonsrike Bjølsen-butikken.

Publisert

For godt voksne oslofolk har fiskebutikken i Maridalsveien 188 vært en institusjon i mange tiår. Her kunne kunder spesialbestille for eksempel spann med hele sidlefiléer, slik at man selv kunne lage julesild etter gammel oppskrift.

Men nå er det helt slutt for Laksen Fisk og Vilt på Bjølsen. Dagens eiere av fiskebutikken forteller at de ikke klarer å holde det gående med stadig færre kunder.

Stenger før julehandelen tar av for alvor

— Under hele koronapandemien har det vært vanskelig. Men nå på slutten, når samfunnet åpnet opp igjen, var det nesten ingen kunder som kom til oss, forteller butikkeierne Hege, Radwan og Anne-Britt.

— Vi prøvde å få det til at noen andre kunne overta butikken, men gårdseieren satt foten ned og sa nei. Investorer kunne vi heller ikke finne, og da er det bare en ting å gjøre: å stenge for godt, skriver de tre på sin Facebook-side.

— Vi holder åpent til fredag denne uken, den 26. november. Klokkeslettet blir som vanlig: Fra 10 til 17, sier butikkeierne Hege, Radwan og Anne-Britt.

For mange kan det kanskje virke rart at Laksen stenger rett før jul. En tid der man skulle tro at butikken ville ha økt kundetilstrømming.

— Vi har rett og slett ikke fått inn nok bestillinger, og samtidig har vi ikke kapital til å kjøpe inn varer som har hatt et vanvittig prishopp og som kanskje ingen vil ha, forteller de tre eierne.

Holder åpent til og med fredag

— Det er vemodig og tungt å stenge. Dere trofaste kunder med de fine smil og de varme historiene vil vi bære med oss videre på vår vei. Laksen rakk å bli nesten 84 år, en anselig alder i en tid hvor penger forflyttes raskt og bybildet likeså, skriver Hege, Radwan og Anne-Britt i Facebook-innlegget.

Samtidig oppfordrer de folk til å gjøre noen siste innkjøp i fiskebutikken som snart forsvinner fra Bjølsen. Eierne av Laksen mener folk bør benytte sjansen til en god førjulshandel. Samtidig trenger de å få solgt ut varene sine.

— Vi holder åpent til fredag denne uken, den 26. november. Klokkeslettet blir som vanlig: Fra 10 til 17. Bank på om dere kommer litt sent fra jobben, vi er inne og vasker.

— Fersk fisk finnes fortsatt i disken hver dag, som seg hør og bør for en fiskebutikk. I varmedisken finner dere bacalao, fiskekaker og fiskesuppe. Ellers selge vi ut det vi har i disk og i fryseren, sier de tre eierne.

Powered by Labrador CMS