Jacqueline Brandao hjemme ved Alexander Kiellands plass, på Ila.

Under korona reflekterte Jacqueline (37) over livet sitt og begynte å skrive musikk. I kveld debuterer hun på Melahuset

Jacqueline (37) flyttet fra Rosengård i Malmø til Alexander Kiellands plass i Oslo. – Jeg er veldig spent, men etter mange år som danser føles det helt riktig å ta fatt på en musikk-karriere. Singelen lanseres i oktober.

Publisert

Koronabegrensningene har sluppet taket, og kulturlivet i Oslo blomstrer endelig igjen. Jacqueline Brandao, med bakgrunn fra Malmø og Capp Verde, spiller fredag kveld på Mela-festivalen.

– Jeg er spent, og både gleder og gruer meg. For meg som debuterer med musikk føles Mela som et helt riktig sted å debutere. Jeg er inspirert av tung hip hop, melodiøs rnb og selvfølgelig african vibes fra mine røtter.

Jacqueline debuterer på Mela-festivalen. Det synes hun er perfekt.

Fra dans til sang

Jacqueline har drevet med musikk og dans fra hun var liten, og etter hvert mest med dans og koreografi. Allerede som 7-åring begynte hun som backup-danser for de lokale hiphop-artistene i Rosengård i Malmø.

- Korona-nedstengningen gjorde at jeg fikk tid til å reflektere rundt hva jeg ville gjøre framover. Jeg ville gjøre noe nytt og valgte å satse på musikk.

Jacqueline Brandao har også en karriere som danser å se tilbake på.

Skryte-rap

– Teksten i min første singel, «Jackie on the beat», er en form for brag rap. Jeg har slitt med dårlig selvtillit, så det er viktig for meg å føle at jeg er bra nok, at jeg tør å gjøre det jeg vil og frigjør meg fra hva andre synes.

Fra Oslo er Jacqueline spesielt inspirert av artistene Hkeem og Akuvi.

Trives i Oslo

Jacqueline kom til Oslo i anledning en jobb, og planen var å være her kun noen måneder. Men så trivdes hun og ble værende.

Nå trives hun med gutten sin på Alexander Kiellands plass, sentralt i Oslo.

– Jeg kom inn i miljøet rundt Subsdans dansestudio og Camilla Tellefsen på Grünerløkka. Deretter ble jeg fort inkludert og tatt vare på i Oslos lille, men veldig gode dansemiljø. Å bli en del av dette miljøet var som å komme hjem til trygghetsfølelsen fra Rosengård.

Jacqueline har nå bodd i Oslo i en årrekke og har fått en sønn på 7 år.

– Min sønn har ikke begynt med aktiv dans ennå, men jeg kan se at han har det i seg. Han tar gjerne noen dance moves når han tror at mamma ikke ser, sier hun lattemildt.

Powered by Labrador CMS