Elisabeth (10) og Daniel (6) fra Nydalen solgte vafler til inntekt for barna i Moria

– Hva er vel viktigere enn er å lære barna våre at de har en stemme og at de kan bidra? Dette prosjektet kan på sikt gjøre dem til bedre samfunnsborgere. Det er en læring de vil ta med seg for resten av livet, sier mor Ingrid.

Publisert

Søsknene Elisabeth (10) og Daniel (6) bestemte seg for å ha en litt annerledes hjemmeskole. De ville selge vafler til inntekt for barna i Moria-leiren i Hellas! Engasjementet var stort da de satte i gang med plakatverksted, vaffelrøremiksing og praktisk planlegging.

Familien Dybvik bor i Nydalen, og vaffelboden ble satt opp ved gangveien langs Akerselva, på motsatt side av Badebakken ballplass og skytebane.

– Responsen på vaffelaksjonen var kjempegod! Vi laget og solgte til sammen ni porsjoner med vafler. Og mange støttet prosjektet uten en gang å ønske seg vaffel. Helt nydelig! Vi tjent inn 2.425 kroner. Barna fikk mye skryt av forbipasserende for initiativet, sier mor Ingrid Dybvik.

Gledet seg masse

Barna syntes dette var veldig gøy! – Jeg har knapt sett et større engasjement, og innsatsen var upåklagelig. En liten bonus var også at samarbeidet mellom søsknene gikk bedre enn det pleier, forteller hun.

Daniel (6) gledet seg så mye at han ikke fikk sove natten i forveien. Elisabeth (10) viste stor utholdenhet og innlevelse med design av plakatene. Barna synes det har vært så gøy at det frister til gjentagelse!

Blir samfunnsborgere

– Selv tenker jeg at dette er et hjemmeskole-prosjekt barna har lært svært mye av. Vi har lært om mål og vekt, planlegging og gjennomføring av et prosjekt og plakatdesign. Og ikke minst har de lært om situasjonen i Moria, om å gi til dem som har det vanskelig og å engasjere seg for noe annet enn seg selv, sier Ingrid.

– Og hva er vel viktigere enn er å lære barna våre at de har en stemme og at de kan bidra? Dette prosjektet kan på sikt gjøre dem til bedre samfunnsborgere. Det er en læring de vil ta med seg for resten av livet, mener hun.

Fotoserie under: klikk på pilene til høyre og venstre ved bildet.

Ønsker å inspirere andre

Mammaen håper nå at prosjektet kan inspirere andre til å gjøre noe lignende. – Hvorfor ikke bruke hjemmeskolen til annerledes læring? La barn engasjere seg for barn og heve stemmen i samfunnsdebatten?

Powered by Labrador CMS