Mikkel Wennbeg Lindbäck har fotballdrømmene klare

Seniordebut for Mikkel (16) og comeback for Jens (27)

Med tett kampprogram og hele 25 spillere utilgjengelige for spill på Skeid 2, stilte laget med fire debutanter og en spiller med et svært overraskende comeback mot Sandviken.

Publisert

Skeid brukte det meste av troppen til Skeid 2 fra start i cupkampen mot Kjelsås. Førstelaget skal spille en viktig kamp på søndag, og de som skal spille der, var også uaktuelle til kampen mot Sandviken lørdag. Legg til sykdom og skader og fire forfall på lørdag morgen.

Det gav rom for flere unge gutter mot voksen motstand fra Sandviken. U16-landslagets Mikkel Wennberg Lindbäck var en av dem. Han kom nylig hjem fra Norges fotballforbunds talentleir i Porsgrunn.

Med 20 minutter igjen å spille, på stillingen 3-2 til Sandviken kom han inn for en annen debutant, Robin Jenssen Sæter.

Øyeblikket da skeidtrener Martin Dolvik slipper innpå debutantene Mikkel Wennberg Lindbäck (16) og Fabjan Starcevic (29) og veteran Jens Rongved (10). Debutant Robin Jenssen-Sæther går av banen.

Uvant mot store voksne menn

— Det var uvant å spille mot A-laget til Sandviken, men jeg tror jeg klarte å tilpasse meg greit. Så var det også deilig at kampen endte med seier, sa Mikkel etter kampen.

Skeid 2 snudde resultatet mot slutten og vant 5-3.

At han kom rett fra Equinors talentleir i Porsgrunn, mente Mikkel var en fordel. Tempoet i denne kampen var derfor ikke noe problem.

— Jeg er god med ball, og har god nærteknikk og en god pasningsfot, sa den unge landslagsspilleren om seg selv.

Han er en av mange tenåringsgutter som drømmer om spill i Champions league. For Mikkel er det slett ikke urealistisk.

Fabjan Starcevic og Marcus André Støbak var andre juniorer som fikk også sin seniordebut i denne kampen.

Jens Rongved, her mot Asker i velmaktsdagene, var veldig lik seg på banen, selv etter flere år på sidelinja som trener

Publikumsyndlingen Jens Rongved

Samtidig som Mikkel kom på banen etter 70 minutter kom også Jens Rongved inn til sin første kamp siden 2018. Jens var supertalentet som dessverre fikk en karrierestoppende skade så alt for tidlig. Nå er han i trener teamet til Skeids juniorer.

— Jeg var på konsert med Robert Plant og Alison Krauss i Hamar i går. Det var en veldig bra konsert, og hadde ikke tenkt meg tilbake til Oslo i dag. Men så fikk jeg spørsmål om jeg kunne være med i troppen, og det kunne jeg. Det er alltid gøy å spille fotball, og å spille om poeng er ekstra morsomt, sa en ikke så sliten Jens etter kampen.

Jens var sterkt delaktig i at Skeid 2 klarte å snu kampen fra å ligge under 1-3 til seier 5-3.

— Det gikk vel ikke så ille med meg. Hadde jeg vært helt knekt etter ti minutter, hadde det vært for dumt, sa den tidligere toppspilleren.

For publikum var det et godt gjensyn med Jens Rongved. Overblikket og pasningsfoten var som før.

Powered by Labrador CMS