"Morosnekker" Espen Justdal ønsker denne uka barn i alle aldre velkommen til å leke i snekkerboden ved Rosa Panter-bilen på Gråbeinsletta.

Morosnekker Espen vil ha flere lekekamerater på Gråbeinsletta. Her er sommertilbudene i bydel Sagene

Vil du snekre og male hos Morosnekker'n i isbilen i parken vis à vis Sagene kirke? Eller vil du låne leker og bøker fra sykkelbiblioteket til Deichman på Haarklous plass? Her er noen av bydel Sagenes sommeraktiviteter i nærmiljøet.

Publisert

Morosnekker'n — ja, det er det han kaller seg — heter Espen Justdal. Hans sommerverksted holder åpent denne uka. Her kan barn og lekne i alle aldre bli med og pynte isbilen, snekre og lage noe - bare med fantasien som begrensning.

Deltagerne kan ta med materialer hjemmefra eller bruke noe av plankebitene og materialene morosnekker'n har i snekkerboden. Verkstedet ordner med verktøy og maling.

Bydel Sagene har et innholdsrikt sommerprogram. En rekke nærmiljøtiltak er ment å gi opplevelser og en minnerik sommertid for små og store.

Familien Alrozzi koser seg på sommerverkstedet til Morosnekker'n denne uka. Fra venstre tvillingene Naji og Julia (6), og mor Rana Alrozzi.
Familien Alrozzi koser seg på sommerverkstedet til Morosnekker'n denne uka. Fra venstre tvillingene Naji og Julia (6), og mor Rana Alrozzi.

Moro med snekring

— Tilbudet passer for barn over åtte år, gjerne i arbeidsklær som tåler noen flekker, sier snekker Justdal, som understreker at det bare er å komme innom på sparket.

Også når verkstedet ikke er i drift, er snekkerens isbilkonstruksjon med den rosa panteren som frontfigur en lekeplass for barn i parken, som har fått nye lekeapparater.

Ungdom i sommerjobb

VårtOslo skrev tidligere i uka om samarbeidet mellom bymiljøetaten og bydelens tjenester om sykkelverkstedet i Torshovdalen aktivitetshus. Dette gir deg muligheten til gratis service av både sykkel, skateboard og sparkesykkel - gjennom et prosjekt med ungdommer i sommerjobb.

Over 300 ungdommer i alder 15-19 år meldte seg til tilbudet om sommerjobb i bydelen. Mange av dem er sysselsatt med arbeid som gir dem kjærkommen egen inntekt i sommerferien.

Fra sykkelbiblioteket på Haarklous plass kan du låne leker, ballspill eller bøker, som du kan nyte i skyggen av et tre.
Fra sykkelbiblioteket på Haarklous plass kan du låne leker, ballspill eller bøker, som du kan nyte i skyggen av et tre.

Tilbud i sommer

Frem til skolestart kan hvem som helst drive med allidrett i Bjølsenhallen og på Voldsløkka, låne fritidsutstyr av mange slag i Bua til Sagene frivilligsentral, prøve seg i bokseklubben eller konkurrere i dansebattle på Lilleborgbanen.

Deichmans bibliotekavdeling på Torshov har sommeren gjennom utplassert en biblioteksykkel på Haarklous plass. Fra den kan du låne bøker, leker eller utstyr til ballspill.

Powered by Labrador CMS