I framtiden kan beboerne i bydel Sagene muligens få en hundeluftegård i Torshovdalen.
I framtiden kan beboerne i bydel Sagene muligens få en hundeluftegård i Torshovdalen.

Torshovdalen kan få nytt lufteområde for hunder

Fra før kan hundeierne i bydel Sagene lufte hundene sine i Torshovparken og Iladalen. Nå kan det også komme en hundeluftegård i Torshovdalen.

Publisert Sist oppdatert

I dag finnes det to lufteområder for hund i bydel Sagene og ti områder i byen totalt.

I tiden framover har bymiljøetaten fått i oppgave av bystyret å finne lokasjoner for ti nye hundeluftegårder over hele byen i løpet av de neste ti årene.

Nylig sendte bymiljøetaten ut forslag på 23 nye lokasjoner for luftparker på høring. En av disse er, ifølge Sagene Avis, lokalisert til øvre og østre del av Torshovdalen.

Dobler antallet friområder for hund

Etter at høringsrunden er avsluttet den 20. april, håper bymiljøetaten å kunne finne nok egnede steder til å doble dagens antall hundeluftegårder

— Intensjonen er ti nye områder i løpet av de ti neste årene. Da blir det en dobling av antall kommunale friområder for hund. Disse kommer i tillegg til en del mer eller mindre offisielle hundeparker som er etablert av bydelene. Tidligere har vi ikke hatt noen politikk for inngjerding av lufteområder på grunn av allemannsretten, men dette er nå i endring, sier seniorkonsulent i byromsdivisjonen i bymiljøetaten, Jan Olav Nybo, til nettmagasinet ByplanOslo.

Den nye luftegården for hunder kan bli plassert i øvre og østre del av Torshovdalen.
Den nye luftegården for hunder kan bli plassert i øvre og østre del av Torshovdalen.

Nybo kan per i dag ikke love at de nye luftearealene for hund blir så store som det byens hundeiere ønsker seg.

— Vi tenker å gjøre dette så enkelt som mulig, og det betyr for eksempel gjenbruk av nedlagte barneparker som jo allerede er inngjerdet. Andre steder vil vi måtte sette opp nye gjerder. Vi vil også sette ut tilstrekkelig med stativer med hundeposer og søppelkasser, samt benker og bord hvor folk kan sitte, sier han.

Betent tema

Når kommunen nå legger opp til å doble antallet lufteområder for hund, er dette et tema som så absolutt er kontroversielt. Den siste tiden har det i flere bydeler, og da spesielt bydel St. Hanshaugen, vært en opphetet debatt om lufteområdene for hund og den støyen noen naboer mener disse skaper.

Også øverst i Schweigaards gate og på Grünerløkka, er det er motstand og en voksende debatt om hundeluftegård og egnede steder for å lufte menneskets beste venn.