Fra venstre: Bjørn Strøm, Leder av Østensjø bydelsutvalg, ordfører Marianne Borgen, Omar Samy Gamal, byråd for kultur, idrett og frivillighet, Victoria Marie Evensen, byråd for næring og eierskap, og Eli Grimsby, administrerende direktør i Oslobygg.

I dag åpnet Manglerud bad, det første nye badet i Oslo på 39 år. – En pur glede

– For første gang siden 1983 åpner vi et nytt bad i Oslo, det er en fantastisk begivenhet. Med kulturstasjon og fritidsklubb i tillegg. De blir et hus som syder av aktivitet, det er en pur glede, sier kulturbyråd Omar Samy Gamal (SV).

Publisert

Fredag ettermiddag ble anlegget offisielt åpnet av ordfører Marianne Borgen, sammen med byråd for kultur, idrett og frivillighet, Omar Samy Gamal, og byråd for næring og eierskap, Victoria Marie Evensen.

I det nye badet er det også et aktivitetshus med plass til både fritidsklubb, kulturskole og badeanlegg.

– Dette bygget vil bringe mennesker sammen. Det er slik vi skaper lokale fellesskap og styrker de sosiale båndene mellom oss, sier Marianne Borgen.

Badebassenget er det første nye kommunale badet i Oslo på 39 år. Her før åpningen.

– Fantastisk begivenhet

Badeanlegget er bygget for både velvære, trening og konkurranse, og har flere ulike basseng som muliggjør en fleksibel bruk. Deler av hovedbassenget har hev/senk-bunn som gjør at det kan tilrettelegges til svømmeopplæring, samtidig som badet er åpent for publikum.

– For første gang siden 1983 åpner vi et nytt bad i Oslo, det er en fantastisk begivenhet. For første gang noensinne åpner vi også en full kulturstasjon, et bygg med plass til alle kunstartene i Oslo kulturskole. Og ikke nok med det, det blir en fritidsklubb i tillegg. Byrådet satser på å gi barn og unge bedre aktiviteter, til et hus som syder av aktivitet, det er en pur glede, sier Omar Samy Gamal (SV).

Hovedbassenget er på 25 x 21 meter.

Stort løft for badekapasiteten

De siste årene har byrådet satt inn store ressurser på å bedre badekapasiteten i Oslo.

– I løpet av de siste fem årene har vi rehabilitert badene på Holmlia, Nordtvet, Romsås og Bøler, gamle badeanlegg som var både nedslitte og umoderne. Og så har vi bygget et midlertidig bad på Økern som kan flyttes til et annet sted i byen hvor det er bruk for det, når Tøyenbadet står ferdig i 2024.

– Vi er også i full gang med byggingen av det nye Tøyebadet. Samlet sett gir dette et betydelig løft for badeglade over hele byen, sier Victoria Marie Evensen (Ap).

Manglerud bad og aktivitetshus ligger i Plogveien ved Manglerud skole og gang avstand til Manglerud senter og t-banstasjon.

Energieffektivt bygg

Manglerud bad og aktivitetshus er topp moderne og miljøvennlig. Bygget er tilkoblet fjernvarme.

– Badeanlegg er krevende og dyrt å bygge, og jeg er glad for at vi har fått et energieffektivt anlegg som reduserer behovet for kjøpt energi med opptil 40 prosent, sier Victoria Marie Evensen.

Marius Müller, artist-låtskriver fra Manglerud, hedres med kumlokk.

Oppvarming i alle badeanlegg krever mye energi. For å redusere kjøpt energi, er det etablert et varmepumpesystem som lagrer og gjenbruker energi fra oppvarmet luft, samt gjenvinner varmen fra dusjene.

Her er det mye å hente da gråvann fra dusjene har en temperatur på rundt 38 grader. Energien fra dette vannet gjenvinnes, slik at det som går ut fra bygget ikke har en temperatur på mer enn rundt fem grader.

Musikkrommet i nye Klubb1.

Også fritidsklubb og kulturskole

– Vi i Oslobygg gleder oss sammen med brukerne, og vi håper og tror at Manglerud bad og aktivitetshus vil bidra til å skape et godt nabolag og være til glede for hele byen, sier Eli Grimsby, administrerende direktør i Oslobygg, som har vært byggherre.

I tillegg til badet kommer Klubb1, fritidsklubben for barn og ungdom, som har fått arealer til blant annet undervisningskjøkken, gaming, musikkverksted og hobbyrom.

Oslo kulturskole disponerer dansesal, black box-scene, verksteder og øvingsrom for musikk. Utenfor er det blitt skateanlegg og parkourpark.

Utenfor badet er det blitt både skateanlegg og parkourpark.

Manglerud bad

• Plogveien 22

• Størrelse: Totalt 6 513 m2

• Hovedbasseng 25 x 21 meter

• Opplærings- og behandlingsbasseng 12,5 x 9,5 meter med hev-/senkebunn

• Familiebasseng på 60 m2, vanndybde 15-30 cm og 60-90 cm

• Boblebad, badstue

• Stupeanlegg med 1, 3 og 5 meter

• Vannsklie (51m inkludert stoppesonen)

Dansesalen på Kulturskolen er på hele på 150 kvadratmeter.

Kulturskolen inneholder:

• Dansesal ca. 150 kvadratmeter

• Garderobeanlegg

• Blackbox/scene med 86 publikumsplasser i amfi

• Fem store «lydtette» musikkøvingsrom

• Atelier - med keramikkovn

Inne på Klubb 1.

Klubb1 disponerer:

• Ulike aktivitetsrom, 4 stk

• Lydstudio for musikkopptak

• Kjøkken tilpasset opplæring

• Internkafé

Powered by Labrador CMS