IF Frøy arrangerer Oslo Terrengsykkelfestival 21. august.
IF Frøy arrangerer Oslo Terrengsykkelfestival 21. august.

Idrettsfest på Skullerud i august. – Dette blir spennende

– Oslo er sulteforet på internasjonale idrettskonkurranser etter et år hvor det meste er blitt avlyst. Oslo Terrengsykkelfestival inviterer til idrettsfest i flotte og moderne rittraséer på Skullerud.

Publisert

I august arrangerer Oslo Terrengsykkelfestival internasjonale ritt i rundbane og kortbane, med IF Frøy som arrangør. Deltakerne kommer fra Norden og Baltikum.

– Oslo er sulteforet på internasjonale idrettskonkurranser etter et år hvor det meste er blitt avlyst. Oslo Terrengsykkelfestival inviterer til idrettsfest i flotte og moderne rittraséer på Skullerud. Det blir også et publikumsvennlig ritt med gode muligheter til å se deltakerne ofte, forteller rittansvarlig Jørn Michalsen i IF Frøy.

Han påpeker at rittet ikke vil bli noen ekstra belastning på stiene i Østmarka.

– IF Frøy er opptatt av bærekraftig bruk av marka, og dette er en løsning som gir idrettsbyen Oslo en attraktiv internasjonal idrettskonkurranse, samtidig som det ikke betyr økt belastning sier han.

Fra NM Terreng i 2020.
Fra NM Terreng i 2020.

– Dette blir spennende

Idrettsforeningen Frøy holder til på Høyenhall og Manglerud. Sykkelklubben arrangerer flere ritt, blant annet Terrengsykkelrittet og Østkantrittet. IF Frøy har arrangert rundbaneritt i Østmarka i 30 år, men har de siste årene også satset tungt på landeveissykling.

Leder Morten Winsnes ser fram til sykkelmesterskapet:

– Dette blir spennende, og jeg er glad for tilliten Norges Cykleforbund gir oss når de har spurt om vi vil arrangere Nordisk. Samtidig bør dette være en ekstra inspirasjon får klubbens mange dyktige utøvere om å satse ekstra i 2021, sier han i en pressemelding.

Sykkelpresident Jan-Oddvar Sørnes ser frem til å møte Nordens beste terrengsyklister.
Sykkelpresident Jan-Oddvar Sørnes ser frem til å møte Nordens beste terrengsyklister.

De beste utøverne

Klubben arrangerte NM i rundbane i 1995, 2005 og 2015, og stod for nordisk mesterskap i Masters landevei i 2018. Blant deltakerne i tidligere ritt på Skullerud er Gunn-Rita Dahle Flesjå, som har vunnet OL-gull og en lang rekke VM-titler.

– Norges Cykleforbund er glad for at vi kan invitere de beste terrengsyklistene i Norden til Oslo. Vi ønsker å styrke samarbeidet mellom de nordiske sykkelforbundene, og er glad for at vi nå også har inkludert de baltiske landene, sier sykkelpresident Jan-Oddvar Sørnes.

Powered by Labrador CMS