Bymiljøetaten har måkt bred og fin skøytebane som er 3,4 kilometer lang på Nøklevann.
Bymiljøetaten har måkt bred og fin skøytebane som er 3,4 kilometer lang på Nøklevann.

En kort rusletur fra T-banen og voilà: Nå er det måkt 3,4 km lang skøytebane på Nøklevann

Bymiljøetaten har kjørt en spesiell ishøvel over skøytebanen på Nøklevann. Denne høvler et tynt lag av isen, og etter flere runder med høvling ble resultatet veldig bra! Nå kan du skøyte i 3,4 kilometer i søndre del av vannet.

Publisert

Tar du T-banen til Bøler eller Bogerud er det drøyt to kilometer å rusle til fots med skøytene i sekken eller over skulderen inn til Nøklevann.

Ved sørenden av Nøklevann venter en helt spesiell skøyteopplevelse. I hvert fall så lenge kulda holder.

Kan bli forlenget hvis kulda holder seg

— Vi har brøytet en bred og flott skøytebane på hele 3,4 kilometer i den søndre delen av Nøklevann, skriver bymiljøetaten på sin Facebook-side.

Bymiljøetaten har brøytet og deretter, som her, høvlet isen i flere runder. Resultatet er blitt veldig bra!
Bymiljøetaten har brøytet og deretter, som her, høvlet isen i flere runder. Resultatet er blitt veldig bra!

Så lenge skøytebanen vedlikeholdes skal den være trygg. Bruk isvett og sjekk værmeldingen. Dersom minusgradene holder seg vurderer bymiljøetaten også å utvide banen på Nøklevann.

— Rustadsaga er et perfekt utgangspunkt for skøyteturen. Banen går fra Rustadsaga -Bråten - "Danskeodden" - Bremsrud - Kattisa - Rustadsaga. Dersom det er forhold for det i romjula, vil løypa vedlikeholdes, og forhåpentligvis utvides til den nordre delen av Nøklevann, opplyser bymiljøetaten.

Følg isvettreglene!

Dersom kuldegradene holder seg vil det muligens også bli måkt skøytebane på andre vann i Østmarka. Bymiljøetaten startet nylig et prøveprosjekt med å tilrettelegge for skøytebaner på noen islagte vann i marka.

— Tidligere har vi preparert skøyteløype på Sognsvann og Steinbruvann, og nå er det Østmarkas tur. God skøytetur!

Her er isvettreglene alle bør følge:

  • Så lenge skøytebanen vedlikeholdes er den målt for trygg ferdsel, men is-sikkerhet kan endre seg med endrede værforhold, og ett og samme vann kan ha ulik tykkelse!
  • Ferdsel på is skjer alltid på eget ansvar, og vi anbefaler på det sterkeste at alle som skal ut på isen setter seg inn i reglene for isvett.
  • Gå aldri alene på skøyter, og ha ispigger rundt halsen.
  • Les alle isvettreglene på varsom.no.
Powered by Labrador CMS