Folksomt utenfor Rustadsaga Sportsstue en høstdag ved en tidligere anledning.

Takker for 31 år og titusenvis av boller i spesiell stillingsannonse: – Vil dere hoppe etter?

– Har skapt utallige minner for markafolk, fastslår bymiljøetaten som nå søker nye drivere til markastua.

Publisert

Bymiljøetaten røper i et innlegg i sine kanaler søndag at en epoke er over i Østmarka, nærmere bestemt ved Rustadsaga Sportsstue, som eies av Oslo kommune, men leies ut til bestyrere som driver for egen regning.

Fra 1600-tallet til 1954 var det sagbruk på plassen ved Nøklevann, og slik fikk også sporsstua sitt navn. Bygningen der det i dag er kafé ble kalt Saghøi ettersom den lå på høyden over sagbruket, ifølge Rustadsaga Sportsstue.

Blir siste dag

– 29. desember er siste dag Sissel og Pål holder åpent på Rustadsaga. Da gir de seg etter 31 år. Siden 1993 har Sissel servert utallige skillingsboller og skapt utallige minner for markafolk, innleder bymiljøetaten i innlegget der de takker på vegne av Oslo kommune takker Sissel Ullevålseter og Pål Pettersen for iherdig innsats ved Rustadsaga Sportsstue gjennom mange år.

– Sissel Ullevålseter har markablod i årene sine. Med en familiebakgrunn fra Ullevålseter i Nordmarka, valgte hun å skape sitt eget sted, heter det videre.

Sportsstua er for turgåere i marka godt kjent for sin servering og er et viktig pausestopp og samlingssted for mange, sommer som vinter. Rustadsaga Sportsstue har åpent seks dager i uka hele året.

Lang historie

I omkring hundre år, fra tidlig på 1920-tallet, har det vært servering på Rustadsaga. 

Den gang i stua til familien Halvorsen som bodde der samtidig som de arbeidet på sagbruket. Frem til 1977 drev datteren Ruth Rustadsaga.

Ved flere anledninger har det vært utvidelser ved sportsstua i takt med at stadig flere har tatt marka i bruk som rekreasjonssted.

«Det ble bygget peisestue i 1958, etter at marka ble tatt i bruk av alle som flyttet inn i nye boliger på Bøler, Bogerud og Skullerud. Utvidelser også i 1962, 1984 (privatbolig) og sist i 2000», heter det i Rustadssaga Sportsstues egen lille historiebolk på deres nettsider.

Røper hemmeligheten

Siden Sissel Ullevålseter tok over roet, har det årlig blitt servert 50.000 kanelboller og skolebrød, og hemmeligheten bak bollene skal være sukker, kardemomme, H-melk, smeltet Melange, fersk gjær og kjærlighet, ifølge bymiljøetatens innlegg.

– Å drive markastue har vært en stor forpliktelse, med lange arbeidsdager og varierende utfordringer. Men Sissel har alltid vært der for sine kunder, uansett vær. Sammen med Pål har de skapt et sted som har blitt et fast holdepunkt i manges liv. Sissel fyller 63 år på sin siste dag på Rustadsaga. Da blir hun pensjonist, og ser frem til å tilbringe mer tid med sine snart syv barnebarn, heter det i innlegget til bymiljøetaten.

– Fantastisk sted

Etaten håper at noen andre har lyst til å ta over stafettpinnen og runder av med følgende oppfordring:

– Oslo kommune søker nå nye bestyrere til Rustadsaga. Dette er et fantastisk sted ved Nøklevann med gangavstand til T-banen, skole og barnehage rett utenfor bommen. Vil dere hoppe etter Sissel?

Powered by Labrador CMS