Onsdag kveld opplyste politiet om at en kvinne (90) ble oppringt av noen som ville kjøpe bøker av henne. Kort tid etter dukket to tilsynelatende hyggelige menn i 20-årene.

To menn på Nordstrand ville kjøpe bøker av kvinne (90). Stjal gullkjedet hennes

Det var to tilsynelatende hyggelige menn i 20-årene som kontaktet den eldre kvinnen, og viste interesse for å kjøpe bøker. Dette endte med tyveri. - Vi har også tidligere i uken mottatt melding om forsøk på tyveri med samme bokkjøp-modus, sier politiet.

Publisert

Onsdag kveld opplyste politiet om at en kvinne (90) ble oppringt av noen som ville kjøpe bøker av henne. Kort tid etter dukket to tilsynelatende hyggelige menn i 20-årene opp.

De lurte henne slik at hun ble frastjålet et gullkjede før de forlot stedet. Politiet etterforsker nå saken. Dette er ikke første gang noe lignende har skjedd denne uken.

- Vi har også tidligere i uken mottatt melding om forsøk på tyveri/bedrageri med samme bokkjøp-modus. Hvis du eller noen av dine nære har opplevd det samme de siste dagene, ta kontakt med politiet, skriver Oslo politidistriktTwitter.

Virker som utspekulerte og hyggelige svindlere

– Vi har snakket med både henne og familien. Vi har fått flere meldinger de siste dagene om lignende tilfeller der folk har kontaktet eldre og sier at de ønsker å kjøpe bøker, sier operasjonsleder Rune Hekkelstrand i Oslo politidistrikt til NTB.

Det er ikke snakk om tilfeller hvor folk har lagt ut annonser for å selge bøker på nettet, sier han.

– Dette fremstår ikke tilfeldig. Det virker som utspekulerte, og dessverre hyggelige, svindlere, som er ute etter vinning. Politiet synes dette er alvorlig, sier han.

– Modusen og sporene disse mennene etterlater seg vil bli brukt i etterforskningen. Jo flere som kontakter politiet, desto flere spor får vi å jobbe med, sier Hekkelstrand.

Powered by Labrador CMS