KFUM tar ledelsen 1 - 0 med Simen Hestnes (nr 2 fra høyre) under kvalifiseringskampen mot Kongsvinger.

KFUM jublet over drømmestart i kvalik mot Kongsvinger. Så snudde kampen

KFUM fikk en drømmestart på kampen da Robin Rasch slo et frispark inn i feltet etter et drøyt minutt. Ballen gikk endte hos Simen Hestnes, som banket vertene i ledelsen.

Kongsvinger ble snytt for straffe, men vendte likevel til 2–1 borte mot KFUM Oslo i kvalifiseringen til Eliteserien tirsdag kveld. Avgjørelsen kom sent.

Lars Gerson og Martin Andersen sto for scoringene som sendte Kongsvinger videre.

Jørgen Isnes' menn fikk en drømmestart på kampen da «Kåffas» midtbanegeneral Robin Rasch slo et frispark inn i feltet etter et drøyt minutt. Ballen gikk via et par spillere før den endte hos Simen Hestnes, som banket vertene i ledelsen.

— Soleklar straffe

Ti minutter før pause ble Eric Taylor spilt alene med keeper, men midtbanespilleren klarte ikke å få avslutter før Jonas Brauti ryddet unna. I redningen stemplet også keeperen Taylor på leggen, som ble liggende og vri seg i smerte.

«Soleklar straffe til KIL», skrev tidligere fotballtrener Tom NordlieTwitter.

I pausepraten med Discovery var Taylor selv klar på at han hadde blitt snytt.

— Ja, jeg synes det burde vært straffe. Han stemplet meg. Jeg skjønner ikke dommeren der, sa Taylor.

Kongsvinger kunne til slutt juble over 2-1 seier mot KFUM i kvalik om opprykk.

Brauti svarte ikke på om det burde vært straffe, men var klar på at han fortjente å bli værende på banen.

— Jeg synes ikke det er rødt. Jeg går for å redde ballen, men da skjer sånne ting som det der, sa Brauti mens han så stemplingen i reprise.

Umiddelbar revansj

Etter hvilen fikk Kongsvinger nesten umiddelbart revansj. Gjestene fikk frispark i god posisjon, og Lars Gerson banket ballen i nettet bak Brauti.

To minutter før full tid gjorde Martin Andersen snuoperasjonen komplett da han vippet ballen over Brauti og satte inn 2-1-målet.

Kongsvinger endte på 6.-plass i 1. divisjon og slo Sandnes Ulf 1–0 i den første kvalifiseringskampen.

Kongsvinger møter Start på bortebane søndag i den siste kvalikkampen om hvem som skal møte 14.-plassen i Eliteserien. Det vil bli enten Sandefjord eller Kristiansund. «Finalen» går over to kamper 16. og 19. november.

Sandefjord innehar kvalikplassen i skrivende stund, ett poeng foran Kristiansund. Sandejord møter Haugesund hjemme i den siste eliteseriekampen for sesongen, mens KBK tar imot Jerv.