Dødsfallet som nå er bekreftet, er det ellevte koronarelaterte dødsfallet ved Nordseterhjemmet.
Dødsfallet som nå er bekreftet, er det ellevte koronarelaterte dødsfallet ved Nordseterhjemmet.

Nytt koronadødsfall ved Nordseterhjemmet. 32 beboere ved sykehjem i Oslo har dødd etter koronasmitte

En beboer ved Nordseterhjemmet er død på grunn av covid-19. Dødsfallet skjedde 7. mai. En test tatt etter dødsfallet viste at vedkommende var smittet.

Publisert

Ifølge Oslo kommune hadde beboeren tidligere testet negativt for covid-19 flere ganger, men ble likevel behandlet som smittet fordi vedkommende har hatt indikasjoner på smitte.

Nordseterhjemmet har hatt et stort utbrudd der flere beboere og medarbeidere har blitt smittet. Dødsfallet som nå er bekreftet, er det ellevte koronarelaterte dødsfallet ved sykehjemmet.

Fem beboere og 24 medarbeidere har blitt friske etter å ha vært smittet. Det er ingen nye registrerte smittede ved sykehjemmet siden 29. april, opplyser kommunen.

— Ingen nysmitte siden slutten av april

— Vi har gjennomført en internrevisjon og har også bedt Fylkesmannen gjennomføre et eksternt tilsyn av Nordseterhjemmet. Alle med indikasjoner på smitte har blitt testet. Vi har gjennomført 257 tester av beboere og medarbeidere, direktør Helge Jagmann i sykehjemsetaten i en kommentar.

— Vi jobber for å hindre ytterligere smitte. Det er positivt at det ikke har blitt oppdaget nye smittede siden slutten av april, sier Jagmann.

Totalt har 32 beboere dødd på grunn av koronaviruset på sykehjem i Oslo. Beboere på langtidsinstitusjoner har vært spesielt hardt rammet. Snittalderen på beboerne på sykehjemmene i Oslo ligger på rundt 85 år, og de fleste har flere sykdommer.

Ifølge kommunen har 33 av 39 langtidshjem ikke beboere som er smittet. Ti sykehjem er blitt smittefrie etter å ha hatt smitte tidligere.

Powered by Labrador CMS