Det var her ved badeplassen Katten seilbåten slo i fjæra. Lanterner var tent, flagget var oppe og om bord var det to hunder.
Det var her ved badeplassen Katten seilbåten slo i fjæra. Lanterner var tent, flagget var oppe og om bord var det to hunder.

Stor redningsaksjon i natt etter at en tom seilbåt lå og slo i fjæra ved Katten. To personer funnet på Husbergøya

— Det er satt i gang søk etter personer i vannet. Politihelikopter, redningsskøyta, brannbåt og flere patruljer på land er med i søket, varslet politiet i natt etter funn av en seilbåt som lå og slo i fjæra ved Katten.

Publisert

Lanterner var tent, flagget var oppe og om bord i seilbåten var det to hunder. Båten lå og slo i fjæra ved Nordstrand-badeplassen Katten i Bunnefjorden og det utløste en større redningsaksjon ved ett-tiden natt til søndag.

— Vi har satt i gang et ganske omfattende søk for å se om det kan være personer som har havnet i vannet, sa operasjonsleder Gjermund Stokkli i Oslo politidistrikt til NRK.

Fant to personer på Husbergøya

Store mannskaper ble satt inn i søket i Indre Oslofjord. Politihelikopter, redningsskøyte og brannbåt bisto politiet i å søke etter personer i vannet.

Ut fra vindretning søkte mannskapene systematisk mens politifolk også søkte langs land. Samtidig forsøkte politiet å finne ut hvem som eide båten.

— Etter vindretningene søker vi i området Malmøya, Skjærholmene og Ulvøya, sa Stokkli til VG i natt.

Etter rundt en og en halv times søk kom den gode nyheten. To personer var funnet i god behold.

— Etter et omfattende søk har vi nå funnet to personer på Husbergøya. Disse hadde mistet båten sin og ikke klart å varsle om dette, melder politiet i Oslo på Twitter like etter klokken 2.30.

Powered by Labrador CMS