Aksjonister fra Extinction Rebellion på toppen av en av tankbilene som blokkeres på Sjursøya lørdag.
Aksjonister fra Extinction Rebellion på toppen av en av tankbilene som blokkeres på Sjursøya lørdag.

Mann dømt etter klimaaksjoner på Sjursøya

En 32 år gammel mann er dømt til betinget fengsel og må betale bot etter å ha deltatt i flere klimaaksjoner, blant annet mot oljeterminalen på Sjursøya hvor aksjonistene hindret tankbiler og togtransport med drivstoff til Oslo lufthavn.

Publisert

Dommen i Oslo tingrett torsdag lyder på 25 dager betinget fengsel og 2.000 kroner i bot.

Han ble funnet skyldig ordensforstyrrelse og for ikke å ha rettet seg etter politiets ordre under aksjonene, som aktivistgruppen Extinction Rebellion sto bak.

Til sammen gjelder dommen seks aksjoner mellom september 2020 og april 2022. De førte til stans i trafikken blant annet på Vaterlands bro, i Hausmanns gate og Majorstuekrysset. I mars og april i år deltok han i aksjoner mot oljeterminalen på Sjursøya, som blant annet hindret tankbiler og en togtransport med drivstoff til Oslo lufthavn.

Vil ikke anke

Aktor hadde lagt ned påstand om 29 dagers betinget fengsel og 10.000 kroner i bot. Domstolen mente det var riktigere med en kortere straff og mindre bot, det siste med henvisning til tiltaltes personlige økonomi.

Mannens forsvarer, advokatfullmektig Viljar Sebastian Simonsen, sier dommen ikke vil bli anket.

– Vi håper at saken har nådd sin endestasjon, sier han til NTB.

Saken er en av flere straffesaker etter Extinction Rebellions aksjoner i Oslo. En rekke rettssaker er ventet de neste månedene.

Powered by Labrador CMS