Assisterende bydelsoverlege rådet Deichman Lambertseter til å avlyse på grunn av faren for koronasmitte.
Assisterende bydelsoverlege rådet Deichman Lambertseter til å avlyse på grunn av faren for koronasmitte.

Deichman Lambertseter avlyser åpningsfesten på grunn av korona

Åpningsfesten for nye Deichman Lambertseter er utsatt på ubestemt tid. Biblioteket åpner i morgen, men det blir ikke noen åpningsfest.Click to add subtitle

Publisert Sist oppdatert

– Assisterende bydelsoverlege har rådet oss til å avlyse på grunn av fare for koronasmitte. Årsakene er blant annet at det er mye helsepersonell i Nordstrand Bydelshus (hvor biblioteket ligger) og at mange av deltagerne sannsynligvis vil være i pensjonsalder, sier bibliotekets seksjonsleder, Heidi Scarth Hansen.

– Vi beklager dette, og vi kommer tilbake med ny dato så snart vi kan.

Stor barneavdeling

Inntil videre går alle andre planlagte arrangement som vanlig, og det nye biblioteket vil være åpent og tilgjengelig for bruk fra onsdag 11. mars klokka 11.30.

Det nye biblioteket på Nordstrand bydelshus får blant annet en barneavdeling på 500 kvadratmeter.

Oppgradert bibliotek

Kulturbyråd Rina Mariann Hansen og byråd for helse, eldre og innbyggertjenester Robert Steen skulle stått for åpningen. Biblioteksjef Knut Skansen og bydelsdirektør Tore M. Andresen var blant talerne.

– De siste årene har vi oppgradert nesten alle Deichman-bibliotekene i Oslo, og endelig er turen kommet til Deichman Lambertseter. Om drøye to uker åpner også det nye hovedbiblioteket Deichman Bjørvika, sier Skansen.