Statsminister Jonas Gahr Støre går av banen under verdikampen i fotball på Ekebergsletta.

Ekebergsletta: Støre misset på straffen og fikk en strekk. – Det ble en ynkelig straffe

MOT vant den årlige kjendiskampen under Norway Cup. Statsminister Jonas Gahr Støre fikk en tøff dag på banen. Hans Redd Barna-lag tapte på straffespark.

Kampen mellom MOT og Redd Barna ble underholdende for dem som var til stede på finalearenaen på Ekebergsletta. Begge lag hadde flere store sjanser i tillegg til at kampen bar preg av flere skader hos begge lag.

Statsminister Jonas Gahr Støre var én av dem.

– En liten strekk bak låret, sa Ap-lederen i sendingen vist på Aftenposten.

MOT Norges Chris Holsten scoret kampens første mål. Freddy dos Santos gikk ikke helt i kjelleren av det.

Misset på straffen

Det ble 1-1 i ordinær tid, og kampen måtte avgjøres på straffesparkkonkurranse. Der var MOT sterkest etter straffemiss av blant andre Støre.

Støre skled i skuddøyeblikket og hinket tilbake til midtstreken.

– Standfoten sviktet. Det ble en ynkelig straffe, smilte han.

Klinket til

Artist Chris Holsten klinket til på ballen så det sang i nettmaskene etter bare fire minutter og sørget for 1-0-ledelse til MOT.

De svartkledde kunne lagt på til 2-0 like etter, men programleder Carsten Skjelbreid gjorde to gode redninger på rappen.

Wanda Mashadi får hjelp av banen etter skade under verdikampen i fotball på Ekebergsletta.

Gikk av med skade

Youtuber Sander Austad «Randulle» Dale headet ballen i eget mål senere i første omgang. Senere måtte han av med skade. Det måtte også TV-profil Wanda Mashadi. Komiker Nils Ingar Aadne måtte i likhet med Støre gi seg med en strekk.

«Det viktigste vi gjør i Verdikampen, er å promotere gode verdier for barn og unge. I år er det inkludering, trygg deltakelse for barn, og fred i verden vi vil sette ekstra søkelys på», har Norway Cup uttalt i en pressemelding.