Det er muligheter for at et høytrykk kommer inn slutten av uken. — Vi har ikke vært over 20 grader på Blindern ennå i år. 19,3 er det høyeste, sier statsmeteorolog Terje Alsvik Walløe.
Det er muligheter for at et høytrykk kommer inn slutten av uken. — Vi har ikke vært over 20 grader på Blindern ennå i år. 19,3 er det høyeste, sier statsmeteorolog Terje Alsvik Walløe.

TV-meteorolog Terje Alsvik Walløe tror på mer sol og varme når Oslo åpner for utepils

— Vi ser at neste helg kanskje kan være innledning på en bedre periode. Juni i fjor var veldig fin, sier statsmeteorolog Terje Alsvik Walløe. Fra torsdag blir det varmere og mer sol i hovedstaden, tror han.

Publisert

Onsdag kan igjen utestedene i Oslo åpne og skjenke alkohol etter et halvt år med stengte kraner. Den første dagen er det kun lov med alkoholservering til maten, men fra torsdag heves det nasjonale forbudet mot skjenking uten matservering.

— Blir det muligheter for bedre vær når kranene åpnes i Oslo?

— Det tror jeg. Det er fortsatt litt utrygt, men det blir litt lettere i alle fall, men ikke 20 grader og sol, sier statsmeteorolog Terje Alsvik Walløe.

— Har ikke vært over 20 på Blindern i år

I fjor var juni en veldig fin måned på Østlandet, men Walløe sier det er for tidlig å si så mye om årets første sommermåned.

— Vi ser at neste helg kanskje kan være innledning på en bedre periode. Juni i fjor var veldig fin, men vi kan ennå ikke si om det blir det i år, sier han.

Oslofolk kan håpe og tro på mer sol og litt høyere temperaturer neste helg.
Oslofolk kan håpe og tro på mer sol og litt høyere temperaturer neste helg.

Det er muligheter for at et høytrykk kommer inn slutten av uken, som gir mer optimisme mot helgen i sør, men det vil ikke bli de helt store temperaturene.

— Vi har ikke vært over 20 på Blindern ennå i år, 19,3 er det høyeste, og det skal holde hardt for å komme over 20, sier meteorologen.

— Når vi summerer opp mai om ni dager, vil den ligge på mer nedbør enn normalt i sør, og også lavere temperaturer, legger han til.

— I Kirkenes snør det tett

— Det er veldig ustabilt i sør, særlig på Øst- og Sørlandet. Det blir regnbyger søndag, med noen gløtt av sol innimellom. Temperaturene vil ligge lavere enn normalt, sier statsmeteorolog Walløe.

— På Vestlandet kan det komme regnbyger, sier han.

Lenger nord i landet blir det derimot bedre, selv om de i Øst-Finnmark ikke har den beste pinseaftenen rent værmessig.

— I Kirkenes snør det tett, men det skal gi seg i løpet av kvelden. Søndag blir det oppholdsvær i hele Nord-Norge og i Troms og Nordland blir det sol, sier Walløe.

Også i Midt-Norge er det bedre enn lenger sør, selv om det også her kan komme noe ettermiddagsbyger.

— Men Midt-Norge kan får perioder med sol. Her er det mer sjanse for regn 2. pinsedag, men det er mer lokalt, sier Walløe.

Powered by Labrador CMS