Sammen med NFF inviterer PUTE alle ukrainske flyktninger også i transittmottak til en hyggelig kveld på Ullevål stadion under VM-kvalifiseringskampen for kvinner mellom Norge og Polen.

Markering for Ukraina på Ullevaal – flyktninger og hjelpere invitert til landskampen

Det var en stor ukrainsk kontingent på tribunen da Norge møtte Polen på Ullevaal stadion til viktig VM-kvalifiseringskamp i fotball for kvinner.

Publisert

Som ved Norges tidligere hjemmelandskamper på Ullevaal stadion i år var det en markering mot krigen i Ukraina før kampstart, der begge lag stilte seg bak et banner med «Stop the war».

På Ullevaal-tribunene var denne gangen mange ukrainske flyktninger.

Ukrainere i Oslo fikk gratisbilletter

Flyktninger og frivillige hjelpere var invitert til kampen. Det gjaldt også flyktninger i transittmottak.

Også andre ukrainere i Oslo ble lokket med gratisbilletter, mot framvisning av ukrainsk pass eller flyktningkort. Det ble også utdelt små ukrainske flagg.

Gesten med å gi flyktninger og deres hjelpere gratisbillett til kampen var et samarbeid mellom Norges Fotballforbund og hjelpeorganisasjonen PUTE.

— Polen hjelper millioner av ukrainere akkurat nå. De trenger all den ukrainske hjelp de kan få for å slå Norge, står det i en melding fra Pute rettet mot ukrainere i hovedstaden.

En time før kampstart ble det avholdt en symbolsk markering utenfor stadion for gjenoppbygging av Ukraina, med murstein fra et sykehus i nærheten av Kyiv.

Powered by Labrador CMS