Politiets bombegruppe skal vurdere dynamitten som ble funnet i en kjeller på Disen fredag ettermiddag.

Boligblokk på Disen evakuert etter funn av dynamitt i kjelleren

I forbindelse med rengjøring av en boligblokk på Disen fredag ble det funnet dynamitt i kjelleren. Boligblokken evakueres, og dynamitten blir undersøkt.

Publisert

Operasjonsleder Magne Olsvoll i Oslo politidistrikt opplyser til NTB at politiets bombegruppe skal avgjøre hva som skjer videre.

– Vi har flere patruljer der oppe som har sperret av området slik at ingen kommer seg inn i kjelleren hvor denne dynamitten ligger, sier han.

25 beboere er evakuert fra en blokk på Disen etter at det ble gjort funn av dynamitt i en kjeller.

Kan ha ligget lenge

Dynamitten kan ha ligget i kjelleren over lang tid.

– Vi vet ikke hvem som har plassert den der, eller når det ble plassert der. Men det er ikke alltid at alder gjør sprengstoff mindre farlig. Det er ingen stor mengde, men det er såpass at vi har valgt å ta forholdsregler, sier Olsvoll.

Blokka som blir evakuert, er fire etasjer høy og ligger i Disenveien. Totalt er 25 personer evakuert. Personene har fått tilbud om opphold i et selskapslokale i nabolaget.

Nødetatene ved en boligblokk på Disen, hvor det er funnet dynamitt i kjeller. Alle beboere i boligblokken blir evakuert og området er sperret av.

Bombegruppe på plass

– Bombegruppa er på vei for å fjerne dynamitten. Inntil det er gjort, vil området rundt blokka forbli sperret, skriver politiet ved 14.40-tiden på Twitter.

Politiet fikk melding om dynamittfunnet like før klokka 13.30.

PS: Denne saken har du fått lese gratis. Vi håper at du syntes den var bra. Vi lever av og for oslofolk. Tegn et abonnement, slik at vi kan fortsette å lage god journalistikk som engasjerer og rører deg, der du lever. Til deg som allerede abonnerer, tusen takk.

Powered by Labrador CMS