Jordmorforeningen håper Oslo universitetssykehus snur i avgjørelsen om å stenge en av to barselavdelinger på sykehuset.
Jordmorforeningen håper Oslo universitetssykehus snur i avgjørelsen om å stenge en av to barselavdelinger på sykehuset.

En av to barselavdelinger på Oslo universitetssykehus er midlertidig stengt

En av to barselavdelinger på Oslo Universitetssykehus stenges midlertidig på grunn av budsjettkutt. Jordmorforeningen mener det skaper uro.

Publisert

En av to barselavdelinger på Oslo universitetssykehus stenges midlertidig på grunn av budsjettkutt. Jordmorforbundet mener det skaper uro.

Avdelingen ble stengt onsdag forrige uke. Nå reagerer Jordmorforbundet kraftig på at sykehuset kutter i barselomsorgen, skriver TV 2.

– Dette går utover pasientsikkerheten. Det skaper uro både for de ansatte og pasientene, sier leder Hanne Charlotte Schjelderup i Jordmorforbundet.

Folk er fortvilte

Hun besøkte onsdag fødeavdelingen på Ullevål sykehus og møtte flere av de ansatte ved avdelingen. Flere er fortvilte, forteller hun.

Forbundet håper at sykehuset vil revurdere beslutningen om å stenge den ene barselavdelingen i to måneder.

Ikke en ideell løsning

Overlege og seksjonsleder Thorbjørn B. Steen ved fødeavdelingen på Oslo universitetssykehus sier til kanalen at de vil gjenåpne barselavdelingen tidligere enn planlagt dersom det er nødvendig for å sikre at fødsels- og barnetilbudet er godt.

– Det er ikke en ideell løsning sånn som vi gjør det nå, men vi er helt sikre på at det er medisinsk forsvarlig, sier han.

Avdelingen er stengt fra 13. oktober til 15. desember – en periode hvor sykehuset ser færre fødsler.

Powered by Labrador CMS