Velhuset “Svetter'n” får nå 400 000 kroner i støtte fra Kulturminnefondet.

400 000 kulturminnekroner til Grefsen og Disen velhuset “Svetter'n”

Grefsen og Disen velhus, også kalt “ Svetter'n”, får nå midler fra Kulturminnefondet for å bevare byggets fasade.

Publisert

Grefsen og Disen velhus, populært kalt “ Svetter'n”, er et forsamlingshus fra 1928-29. Kulturminnet ligger i Kjelsåsveien 18, mellom strøkene Grefsen og Disen.

Fasadene til bygget trenger nå å bli satt i stand for å fortsatt kunne brukes og slik at bygget blir bevart. Til dette har styret i Kulturminnefondet gitt tilsagn om tilskudd på inntil 400 000 kroner.

Kulturminnefondet er en statlig tilskuddsordning for private eiere og frivillige organisasjoner, underlagt klima- og miljødepartementet.

En viktig funksjon i kulturmiljøet

— Kulturminner i bymiljø er også viktige kulturminner. Når velhuset settes i stand, vil den gi verdi til de som bruker stedet, samtidig som de historiske verdiene blir ivaretatt for nåtid og fremtid, sier Tine Sundtoft, styreleder for Kulturminnefondet.

I styrets vurdering står det at velhuset er godt bevart, og har en viktig funksjon i kulturmiljøet, både som steds- og identitetsmarkør og på grunn av kulturminnets aktive bruk som forsamlingshus.

Pengene fra Kulturminnefondet skal gå til istandsetting av fasader på Grefsen og Disen velhus, og til å male fasadene med kalk- eller silikatmaling, og til enkelte blikkenslagerarbeider.

Powered by Labrador CMS