Oddmund Hoel (SP) og Eilif Tanberg
Statsråd Oddmund Hoel (SP) mottar gravemaskin fra styreleder Eilif Tanberg (SiO) som symbol på ønske om å bygge flere studentboliger.

Byggestartmarkering for 462 nye studentboliger på Nordberg

– Når disse byggene står ferdig om to år får oslostudentene et skikkelig løft i boligtilbudet. Samtidig er vi utålmodige etter å bygge mer, sier styreleder i Studentsamskipnaden, Eilif Tanberg.

Publisert

Forsknings- og høyere utdanningsminister Oddmund Hoel (SP) mottar en gravemaskin fra student og styreleder i SiO Studentsamskipnaden, Eilif Tanberg, som påminnelse om at studentene er klare til å sette spaden i jorda på nye studentboligprosjekter.

Nordberg Studentby er det siste store byggeprosjektet Studentsamskipnaden har i Oslo. Prosjektet skal stå ferdig høsten 2026.

Også byrådet var representert.

– Studentene er viktige for Oslo, og det er inspirerende og flott å se nye byggeprosjekter ta form, slik som vi ser her i dag. Vi trenger flere slike prosjekter i årene fremover, sier byrådssekretær for byutvikling, Ingeborg Tennes (H), i en pressemelding.

Byrådssekretær for byutvikling, Ingeborg Tennes (H).
Byrådssekretær for byutvikling, Ingeborg Tennes (H), under byggemarkeringen på Nordberg Studentby.

Fornøyde studenter

Nye Nordberg Studentby vil bestå av tre bygg med flotte, grønne uteområder. Prosjektet består av 417 ettroms leiligheter, ni toroms leiligheter og ni fellesskapsløsninger med fire hybler hver.

– Vi studenter er avhengige av at det bygges flere studentboliger. Studentsamskipnaden er en viktig aktør som bidrar til at studentene har et trygt sted å bo og er med på å dempe presset på leiemarkedet. Vi ser at studentene er fornøyde med studentboligene sine, sier Oliwia Skowron, leder for Velferdstinget i Oslo og Akershus.

Nybyggene erstatter de tidligere familieboligene fra 60-tallet på området. Studentbyen ligger i nærheten av de større studentbyene på Sogn og Kringsjå.

Powered by Labrador CMS