Jeg tror nok guttene «vokste» en del på denne opplevelsen, sier Line Trosterud Resvold, mor til Storm (t.h.).

Åtte- og niåringen Filip og Storm rigget til bodutsalg for å hjelpe krigsutsatte i Ukraina. Og givergleden spredte seg

Til tross for både kulde og tretthet, var det en stolthet som meldte seg hos de to Kjelsås-guttene etter salg av sjokoladekake, boller, saft, Donald Duck-blader og bøker til inntekt for mennesker rammet av krigen i Ukraina.

Publisert

Søndag solgte Filip (8) og Storm (9), to søskenbarn som bor på Kjelsås, sjokoladekake, boller, saft, Donald Duck-blader og bøker nær hjemmene sine. Etter å ha holdt på i tilnærmet tre timer, hadde de innkassert omtrent tusen kroner. Pengene gikk til Vipps-innsamlingen «Felles innsamlingsaksjon for Ukraina».

Line Trosterud Resvold, moren til Storm, forteller at de to guttene har hørt og lært mye om krigen på skolen. I tillegg deltok de på Deichman Bjørvika-arrangementet «Sjakk for Ukraina» dagen i forveien, hvilket medførte at engasjementet vokste ytterligere.

— Guttene synes spesielt synd på barna og ville hjelpe dem. Vi har sett flere andre som har samlet inn penger på lignende måte og snakket om at vi også ville bidra.

Barn bevisste krigen

Trosterud Resvold beskriver en svært positiv mottakelse blant forbipasserende. På forhånd hadde hun forsøkt å snakke ned forventningene, slik at guttene ikke skulle bli skuffet om det ikke fikk solgt noe. Imidlertid var det ikke noe å utsette på givergleden.

Odin (3), til høyre i bildet og lillebroren til Storm, hjalp også litt til.

— En stor andel av de som passerte, kom innom boden en tur for å kjøpe noe. Flere av dem betalte også mye mer enn det de kjøpte egentlig kostet. Guttene fikk mange hyggelige tilbakemeldinger.

Spesielt ett av barna som Trosterud Resvold kom i snakk med, gjorde ekstra inntrykk på henne.

— Vi ble stående å snakke om hva pengene hun brukte kanskje gikk til, og vi spekulerte i om det kanskje var leker for å føle seg trygge, tepper eller klær for å holde på varmen, eller et hjem. Jeg tenker det viser at barna tenker på og reflekterer over situasjonen.

Utbredt giverglede

Da de to barna takket for seg i 15-tiden, var de både slitne og kalde. Likevel var det først og fremst en stolthet de følte på og satt igjen med.

— Jeg tror nok guttene «vokste» en del på denne opplevelsen. Noen av de som var borte hos oss, kom med spørsmål om opplevelsen og gjennomføringen. De vurderte å gjøre det samme selv. Andre barn igjen fortalte at de tidligere hadde solgt flere av lekene sine til støtte for Ukraina. Jeg opplever at det er så mange fine folk blant oss med et ønske om å bidra, avslutter Trosterud Resvold.

Powered by Labrador CMS