Først fikk politiet vite om et ran på Tåsen, deretter kort tid etter et på Nordstrand.

To machete-ran med kort tids mellomrom på Tåsen og Brattlikollen

Med en halvtimes mellomrom fikk politiet i Oslo melding om to ran begått med machete i Oslo.

Publisert

Første melding om ran kom inn til politiet klokka 23.30 fredag kveld. En ung gutt var blitt ranet med machete av tre unge menn i Maridalsveien på Tåsen i Oslo. En halv time senere fikk politiet melding om nok et machete-ran av en annen gutt, denne gang på Brattlikollen T-banestasjon, på Nordstrand sør for Oslo sentrum.

– Begge ofrene var unge gutter som ble slått og utsatt for vold, og som ble truet med en machete til å gi fra seg mobiltelefoner og verdisaker, sier operasjonsleder Guro Sandnes i Oslo politidistrikt til NTB.

Les også: VårtOslo trenger en dugnad for lokaljournalistikken

Sammenheng mellom ranene

Ifølge politiets beskrivelse skal det ha vært tre menn i begynnelsen av 20-årene med mørke klær som var involvert i det første ranet.

Offeret for det andre ranet har beskrevet gjerningsmennene som to menn, trolig i starten av 20-årene. Begge skal ha hatt svarte jakker, men den ene hadde hvit bukse.

Politiet lette natt til lørdag etter de mulige gjerningsmennene.

– Det ser ut til å være sammenheng mellom ranene. Modus er den samme, alder på gjerningsmennene og beskrivelse likeså. Det er beskrivelse av samme type våpen og det er helt klart mulig å forflytte seg mellom de to stedene på den tiden som er beskrevet sier, sier Sandnes.

Powered by Labrador CMS