Veden til DNT-hyttene produseres av det Trelauget på Skar. 25 personer legger ned 6.625 dugnadstimer og produserer 6.000 sekker ved.

Dugnadsgjengen på Skar leir i Maridalen får besøk av Kronprinsen

Dugnadsgjengen på Skar produserer ved, møbler og broer til DNT Oslo og omegn. Onsdag får de besøk av kronprins Haakon. — Vi er veldig glade for at han tar seg tid til å lære mer om hva denne fine gjengen bidrar med.

Publisert

— Ekstra stas er det at Kronprinsen kommer på besøk helt i starten av det som er Frivillighetens år, sier generalsekretær Dag Terje Klarp Solvang i DNT.

H.K.H. Kronprins Haakon er Frivillighetens år 2022s høye beskytter. Frivillig arbeid er selve ryggraden i Den Norske Turistforening.

Produserer 6.000 sekker ved årlig

— Uten innsatsen fra frivillige over hele landet hadde friluftslivet sett ganske annerledes ut. Vi hadde ikke hatt de merkede stiene, hyttene ville forfalt, og turgrupper over hele landet hadde forsvunnet, sier Klarp Solvang i en pressemelding fra DNT.

DNT Oslo og omegn har vedlikehold og utskifting av over 250 bruer på rutenettet i de store fjellområdene i Sør-Norge. Bruarbeidet gjennomføres av det såkalte Brolauget.

Dugnadsgjengen på Skar driver produksjon av ved, møbler og broer til DNT Oslo og omegn.

Vedproduksjonen kalles Trelauget og gjennomfører 100 dugnader i året. 25 personer legger ned 6.625 dugnadstimer og produserer 6.000 sekker med ved.

— Samspill mellom generasjoner

— Her er karene på over 80 som har viet pensjonisttilværelsen til frivillig arbeid, men også ungdom fra bydel St.Hanshaugen som får arbeidstrening og nye erfaringer gjennom dugnad, sier daglig leder i DNT Oslo og omegn, Henning Wikborg.

I tillegg har Skar leir blitt et sted hvor det ukentlig foregår aktiviteter for barn og unge som trenger et tilbud. De får mulighet til å drive arbeidstrening eller erfare friluftslivets gleder.  

— Det er nydelig å se samspillet mellom generasjonene og hvordan det frivillig arbeidet ikke bare gir noe tilbake til friluftslivet og andre, men også gir mening i tilværelsen til så mange frivillige, sier Wikborg.

Powered by Labrador CMS