Oslo 20240802. Innsatsleder Kristoffer Bang. Politiet i Oslo har rykket ut til Ammerud i Groruddalen etter flere meldinger om smell i området. Vitner mener en person har avfyrt flere skudd med skytevåpen.Foto: Amanda Pedersen Giske / NTB
Politiets innsatsleder Kristoffer Bang på plass ved Ammerud der en revolver ble funnet på bakken etter at vitner hørte lyden av skudd fredag kveld.

Funn av revolver og lyd av skudd på Ammerud er et mysterium for politiet: - Har ingen mistenkte eller fornærmede

Lørdag morgen har politiet fortsatt ikke pågrepet noen mistenkt for skyting på Ammerud fredag kveld. Hvem som etterlot en revolver på bakken er også uklart. Det er heller ikke kommet frem om noen som er skadd i skyting.

Publisert

Politiets teknikere var ved 1.30-tiden natt til lørdag ferdig med å undersøke stedet på Ammerud der en revolver ble funnet på bakken noen timer tidligere.

Rett før klokken 20 fredag kveld fikk politiet melding om skyting i et boligområde like ved det nedlagte sykehjemmet på Ammerud.

 – Minst én har løpt fra stedet

Innsatsleder Kristoffer Bang i Oslo politidistrikt opplyste senere på kvelden at minst to personer har løpt fra stedet etter at skuddene falt.

– Det ser ut til å ha vært en konflikt mellom minst to parter, trolig to personer, sa Bang.

– Vi er ikke helt sikre på antallet involverte, men minst en person har løpt fra stedet. Vi jobber med å finne ut hvem som var her, hvorfor det er avfyrt skudd og om det er noen som er såret, sa politiets innsatsleder.

Ammerud er ikke bare et tett befolket område, det ligger også kloss inntil Lillomarka og har utallige stier og skogsveier.

Helikopter og hunder i søk

Utover kvelden satte politiet inn både hundepatruljer og helikopter i søk etter mulige gjerningspersoner eller skadde.

Politiet har også samlet inn videoopptak fra overvåkingskameraer i området og foretatt vitneavhør. 

Nå er det kriminalavdelingen ved Oslo politidistrikt som etterforsker saken videre.

– Ingen er pågrepet etter hendelsen, opplyser krimleder Thomas Enger ved Krimvakta i Oslo politidistrikt til NTB lørdag morgen.

Etterforskes som drapsforsøk

– Vi har samlet inn en del spor og har en del mulige bevis som skal gjennomgås, men vi har ingen mistenkte eller fornærmede i saken, sier han.

Lørdag ettermiddag får NTB bekreftet av krimleder i Oslo politidistrikt at skytingen etterforskes som et drapsforsøk.

– Vi har kommet i kontakt med flere vitner og summen av det de har fortalt oss har fått oss til å kode saken som et forsøk på drap, sier krimleder Håkon Johannessen.

Powered by Labrador CMS