Regissør Kaveh Tehrani på locationbefaring i Groruddalen.
Regissør Kaveh Tehrani på locationbefaring i Groruddalen.

Suksessboka Hør her ‘a skal til kinoskjermene. Nå ber regissøren deg om hjelp

Boka Hør her ‘a av Gulraiz Sharif var en umiddelbar suksess da den kom ut i 2020, blant både kritikere og publikum. Nå skal den bli film, og regissør Kaveh Terani ber om oslofolks hjelp til å produsere den.

Publisert

Regissør Kaveh Tehrani og produsent Ingvil Berger håper noen har en leilighet som ikke er pusset opp på en stund og som står tom i Groruddalen i juni og juli. Den vil de i så fall leie til filminnspilling. Leiligheten de er på utkikk etter skal brukes som lokasjon for hjemmet til familien som beskrives i boka.

Produsenten er opptatt av å bruke lokale ressurser, slik at produksjonen blir i Groruddalen. Filmen skal ta opp både flerkultur og kjønnstematikk. Filmen viser seksten år gamle Mahmoud Mahrof og hans hverdag i Groruddalen med jobbsøking, vennskap og livet i blokkene i utkanten av byen. Målet er å lage en humoristisk, varm, politisk og raus skildring av oppveksten her.

Vil bruke lokale ressurser

Teamet bak innspillingen er i full sving med å planlegge og trenger all hjelp de kan få. De leter etter en blokk å filme i både inne og ute.

Teamet ser ikke bare etter en stor og tom leilighet, men er også ute ser etter skuespillere som kan spille Mahmoud og hans familie, kontorer å være i og folk som har lyst til å være med i teamet eller som statister i filmen. I tillegg ønsker de seg lokale sponsorer.

Filmen blir et portrett av Groruddalen, en «hood» mange kan kjenne seg igjen i.

PS: Har du tips eller vil bidra, send mail til [email protected]

Powered by Labrador CMS