– Å gå fra 1,2 millioner til null i støtte var vi ikke forberedt på, sier daglig leder Tonje Kaada i Øyafestivalen.

Øya-festivalen blir avlyst

– Vi vet at dere har gledet dere til Øya 2021. Det har vi også. Derfor er det tungt å måtte fortelle at vi nå har tatt avgjørelsen om å ikke arrangere festival i år. Vi har de siste månedene holdt fast i håpet om at det ville bli mulig å gjennomføre, men ser at det ikke går.

Publisert

– Det føles som et lite mareritt å måtte avlyse Øyafestivalen for andre år på rad. Vårt største ønske det siste året har vært å få samle artister, publikum, festivalarbeidere, frivillige og samarbeidspartnere til en unik festivalopplevelse i Tøyenparken, men det blir ikke mulig med de rammene som myndighetene la fram denne uka, sier daglig leder for Øya, Tonje Kaada.

Tonje Kaada sier avlysningen av Øya for andre år på rad føles som et mareritt.

Festivalarrangøren mener det er knyttet for mye usikkerhet til dagens rammer. Selv ikke best case-scenariet med 5.000 mennesker er forenlig med den publikumsopplevelsen Øyafestivalen skal stå for.

– Vi er lei oss

– Vi har ikke noe annet valg enn å innse at det heller ikke blir Øya i 2021. Selv om vi er lei oss er det en lettelse å kunne komme med en avklaring til alle som har ventet på det.

– Nå er det bare til å brette opp ermene og starte på nytt, igjen. Vi er allerede i gang med planleggingen av 2022 og lover dere tidenes festivalcomeback i Tøyenparken 10. - 13. august 2022!

Øyafestivalen blir kjøpt opp, men vil fremdeles styres fra Norge, sier dagens eiere.

Billettsalget starter 18. mai, og de første artistslippene er rett rundt hjørnet.

Får pengene tilbake

Alle som har kjøpt billetter til Øyafestivalen 2020 og 2021 vil få mulighet til å få refundert disse eller å overføre billettene til Øyafestivalen 2022. Ettersom mange velger å overføre billettene sine, vil det være langt færre billetter tilgjengelig enn normalt, opplyser arrangørene.

Powered by Labrador CMS